Рецепт лимонного кексу від Валентини Хамайко
Ведуча програми поділилася рецептом смачного кексу до чаю.
У програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко показала, як приготувати ніжний та ароматний лимонний кекс до чаю, а також розкрила кілька секретів приготування ідеальної випічки.
Існує дуже багато рецептів кексу. Є навіть їх своєрідна класифікація: дріжджові, бісквітні і навіть вологі. Пропонуємо вам рецепт смачного десерту, який неодмінно сподобається вам та вашій родині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадне і горіхове пісочне печиво: Фірмовий рецепт від Валентини Хамайко
ЛИМОННИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
Масло – 180 г.
Цукор – 290 г.
Ванільний цукор – 10 г.
Яйце – 2 шт.
Жовток – 1 шт.
Борошно – 350 г,.
Цедра 2-х лимонів
Лимонний сік – 2 ст. л.
Сіль – ½ ч. л.
Сода – ½ ч. л.
Сметана – 200 г.
Читайте також: Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ГЛАЗУРІ
Цукрова пудра – 200 г.
Білок одного яйця
Чебрець
ЛИМОННИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ
- Масло викласти в чашу для блендера. Туди ж додати цукор та ванільний цукор. Усе збити до однорідної консистенції.
Яйця та масло мають бути кімнатної температури, - зауважує Валентина Хамайко.
- До готової суміші вкинути збиту сметану. Знову усе перемішати в блендері.
Якщо ви хочете мати ідеальну ніжну текстуру у вашому майбутньому кексі, потрібно додати збиті вершки або домашню жирну сметану, - говорить ведуча.
- По черзі додати яйця та один жовток, постійно помішуючи.
- Цедру лимона натерти на терці і вкинути в основу для тіста. Збити у блендері.
Натираючи цедру лимона пам’ятайте, що нам потрібна лише жовта цедра, біла – дасть непотрібну гіркоту, - зазначає Валентина Хамайко.
- Вичавити сік з лимонів.
- Борошно, сіль та соду перемішати в окремій мисці.
Борошно для кексу має бути слабким, тобто кількість білку в ньому має бути мінімальна, - зауважує телеведуча.
- Сухі інгредієнти вкинути до основи для тіста. У кінці додати лимонний сік.
Пам’ятайте інтенсивно змішувати тісто для кексу не можна, - попереджає Валентина Хамайко.
- Готове тісто викласти у форму для кексів. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
- Витягнути кекси та накрити їх фольгою. Поставити допікатися в духовку на 15-20 хвилин.
- Листочки чебрецю розтерти із цукровою пудрою до однорідної консистенції. Додати у суміш лимонний сік. Усе перемішати і залишити на декілька секунд.
- Білок із цукровою пудрою перемішати. Процідити суміш чебрецю з лимонним соком у білкову масу.
- Поставити кекси на решітку і покрити зверху глазур’ю.
- Залишити холонути на півгодини.
Готові кекси можна подавати до чаю.
Нагадаємо, не та давно Валентина Хамайко поділилася запашного українського бублика.