Рецепт Валентины Хамайко: Как приготовить соленый трехслойный пирог
Валентина Хамайко поделилась секретом, как накормить большую семью трехслойным пирогом.
Простий рецепт випічки з сиром і вареннямВалентина Хамайко у програмі «Сніданок. Вихідний» розповіла, як приготувати великий та ситний пиріг для родини. За рахунок того, що пиріг складається аж з трьох видів начинки, тісто лишається хрумким.
ТІСТО ДЛЯ ПИРОГА – ІНГРЕДІЄНТИ
Вершкове масло 125г
Яйця 2 шт
Йогурт чи сметана 125г
Борошно 2скл.
Цукор 1ст.л.
Сіль за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке спред і як обрати якісне масло.
Рецепти Руслана Сенічкіна: пиріг з овочами та рибоюНАЧИНКА ДЛЯ ПИРОГА – ІНГРЕДІЄНТИ
Гречка+цибуля+печінка
М'ясо курки
Гриби+цибуля+домашня сметана/вершки
Часник
Млинці 3 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Млинці з чорнилом каракатиці за рецептом Дмитра Борисова.
1 ШАР НАЧИНКИ
- На пательню поставте смажити подрібнену цибулю. Коли вона випарує всю воду, додайте до неї печінку та зварену гречку. Смажте протягом 2хв.
- Перекладіть начинку в окрему посудину.
- Щоб гречка з печінкою трималися купи, додайте 2ст.л. взбитого яйця.
Рецепт Руслана Сенічкіна: Куряче філе з сиром та зеленню2 ШАР НАЧИНКИ
- Відваріть філе курки у злегка підсоленій воді протягом 15-20 хвилин.
3 ШАР НАЧИНКИ
- Поріжте гриби та смажте на розігрітій пательні. Коли гриби вже просмажаться, додайте до них цибулю.
- Наприкінці смаження додайте густу домашню сметану та один подрібнений зубчик часнику.
Ні в якому випадку одразу не соліть гриби. Сіль можна додати вже наприкінці смаження. – радить Валентина Хамайко.
Як зберегти та відновити мікрофлору кишечникаЯК ПРИГОТУВАТИ СОЛОНИЙ ПИРІГ
- До борошна додайте масло, 1 ст.л. цукру та дрібку солі. Збийте складові до утворення дрібної крихти.
- До утвореної суміші додайте яйця та йогурт. Вимішайте тісто.
- Поставте тісто в холодильник на 20-30хв.
- Розділіть тісто на 3 кульки, одна з яких повинна бути трохи більшою.
- Розкатайте 1 кульку й обріжте нерівні краї.Викладіть розкатане коло на поверхню, де смажитиметься пиріг.
- Покладіть перший шар начинки на лист тіста. Край тіста на 1см лишається вільним. Начинку накрийте млинцем.
- Викладіть другий шар начинки, порвавши курячу грудку на волокна. Накрийте начинку млинцем.
- Викладіть грибну начинку.
- Розкатайте найбільшу кульку тіста і зробіть у ньому надрізи на кшталт сніжинки, але не дорізаючи до країв на 3 см. Повинно вийти 16 трикутничків. Викладіть «сніжинку» на пиріг і закріпіть його краї, аби начинка не випадала.
- Почергово завертайте трикутнички всередину пирога і виймайте назовні.
- Останню кульку тіста розкатайте та виріжіть з неї пусте коло. Викладіть його на пиріг і поміняйте трикутнички місцями: ті що були всередені – викладіть назовні і навпаки.
- Вирізайте все менші пусті кола з тіста і переплітайте їх з триутничками аж до верхівки пирога.
- Змастіть поверхню яйцем і поставте випікати у розігріту до 180 градусів на 35-40хв.
Балуйте своїх рідних незвичайними стравами від Валентини Хамайко та насолоджуйтеся тришаровим пирогом за чашкою корисного чаю.
Нагадаємо, нещодавно ми ділилися найкращими рецептами олів'є для новорічного столу.