Що робити з опалим листям: поради Антоніни Лесик у "Сніданку. Вихідний"

Що робити з опалим листям: прості поради
Unsplash

У "Сніданку. Вихідний" Антоніна Лесик, що можна зробити з опалим листям.

Поделиться:

Осінь для городників та садівників завжди непроста пора. Додаткового клопоту створює опале листя, яке постійно засмічує сад. Насправді це "сміття" легко можна застосувати для поліпшення родючості та захисту інших рослин. Що робити з опалим листям, розповіла садова блогерка Антоніна Лесик у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за садом і городом восени: поради та підказки

Що робити з опалим листям: ідеї

► Не спалюйте листя, адже це небезпечно та шкодить атмосфері.

► Зробіть "ковдру" для теплолюбних рослин, наприклад, гортензій, троянд, хризантем. Найкраще підійде листя горіха та дубу, адже воно довго не гниє.

► Озимі рослини також можна вкрити товстим шаром листя. Щоб воно не розліталося, прикрийте дошками його дошками або іншим матеріалом.

► Використайте сухе листя для теплих грядок. Перекладіть його шарами із зеленими відходами та пересипте землею

► Додайте опале листя в компостер, щоб розбавити зелені відходи та створити вентиляцію.

► Зробіть листовий компост. У цупкі мішки зберіть вологе листя після дощу, зробіть отвори на дні та відставте майбутній компост на 9-12 місяців. Також можна закинути листя в яму, засипати землею, і тоді компост буде готовий з 1-2 роки.

► Не прибирайте листя з газонів. Коли будете косити, подрібніть його косаркою — так ви зробите додаткове добриво для трави.

Осінь

Фото: Unslash

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.