Идеальное песочное тесто: Рецепты Валентины Хамайко
Валентина Хамайко посвятила весь выпуск «Сладкого воскресенья» рецептам классического, шоколадного и орехового песочного теста.
Ведуча програми «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко поділилася фірмовим рецептом пісочного печива. Особливістю пісочного тіста є обсяг справжнього вершкового масла у ньому. Хороше розсипчасте печиво складається з 60-80% масла.
Зверніть увагу, що справжнє вершкове масло повинне мати 82% жирності. Продукти з меншим відсотком жирів тваринного походження ─ маргарин та спред ─ містять у своєму складі більший відсоток небезпечних рослинних жирів.
До чого призводить вживання сирих яєць: Міфи та правдаКЛАСИЧНЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО - ІНГРЕДІЄНТИ
100г вершкового масла
50г цукрової пудри
1 жовток
дрібка солі
130г борошна
Як готувати ПІСОЧНЕ ТІСТО
1.Перетріть масло з цукровою пудрою.
2.Коли маса стане однорідною, додайте у неї жовток. Перемішайте.
3.Поступово додавайте борошно у масляну суміш.
Пам'ятайте, що пісочне тісто необхідно розтирати, а не взбивати.
4.Залиште тісто в холоді на 30хв.
ШОКОЛАДНЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО - ІНГРЕДІЄНТИ
Для приготування шоколадного печива за основу береться класичний рецепт «пісочки», АЛЕ 30г борошна необхідно замінити на 30г какао.
Обирайте якісне темне какао.
ГОРІХОВЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО - ІНГРЕДІЄНТИ
За основу береться класичний рецепт пісочного тіста, АЛЕ 50г масла замінюється 50г арахісової пасти.
Щоб додати печиву приємний ніжний запах - додайте трошки ванілі в тісто.
«Відпочиле» тісто розкатайте до необхідної товщини і виріжте у формі на свій смак - сердечок, прямокутничків, кружечків тощо.
Поставте печиво випікатися при 180 градусах на 15хв.
Зніміть печиво з гарячого дека, але залишіть його відпочивати на пергаменті чи силіконовому килимку. Так воно встигне схолонути і не зламається.
Як приготувати ДЕКОР ДЛЯ ПЕЧИВА
Наближаються свята, а тому саме час навчитися вдало прикрашати печиво.
Для горіхового печива ─ ШОКОЛАДНИЙ ГАНАШ ТА ПОДРІБНЕНІ ЛІСОВІ ГОРІХИ.
100г чорного шоколаду
100г вершків
Нанесіть ганаш на контур печива та посипте лісовими горіхами.
Помістіть ганаш у кондитерський мішок, аби зробити акуратний контур.
Для шоколадного печива ─ БЕЗЕ.
40г білків
100г цукрової пудри
Як приготувати БЕЗЕ
1.Збвайте білки до утворення білої маси.
2.Поступово додавайте цукрову пудру.
3.Використовуючи різноманітні кухонні форми, викладіть суміш на силіконовий килимок.
4.Поставте деко з безе у духовку, розігріту до 100 градусів, на 40 хвилин.
Ні в якому разі не відчиняйте духову піч протягом приготування.
Приклейте безе до печива за допомогою шоколадного ганашу.
На День святого Миколая з такого смачного асорті можна зробити чудові подарунки як дітям, так і дорослим.
Готуйте асорті із пісочного печива за рецептами Валентини Хамайко, заварюйте чай і дивіться душевні фільми для настрою!