Що таке мікрозелень, і як її вирощувати вдома

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Мікрогрін - новий тренд здорового харчування.

Поделиться:

У перший місяць весни людям не вистачає вітамінів та мінералів. Мікрогрін - новий тренд здорової їжі, яку можна виростити на своєму підвіконні. Це найпростіший та найдешевший спосіб компенсувати собі дефіцит поживних речовин. Усе про вирощування наймоднішої зелені сезону розповіла Наталія Підлісна. 

Мікрозелень або мікрогрін - це маленькі рослинки, віком від 4 до 8 тижнів, які ми вживаємо у їжу. 

1. Для вирощування мікрогріну краще використовувати спеціалізоване насіння. Ми вживаємо мікрозелень у їжу одразу ж після посіву, тому краще обирати необроблене насіння. Його можна придбати у продуктовому магазині. 

2. Підготуйте насіння до посіву. Спершу потрібно замочити насіння. Цю процедуру використовують для прискорення появи сходів. Замочування насіння перед посадкою проводять у воді чи в біологічно активному розчині соку алоє або меду. 

Замочувати можна насіння практично усіх видів рослин. Найбільш ефективним є цей метод посіву в холодну пору року - ранньою весною. 

3. Залиште насіння у теплому місці. Необроблене насіння може довго проростати, тому після замочення його варто залишити у теплому місці, до прикладу, біля батареї.

4. Для висіву насіння можна використовувати універсальний грунт. Крім того, можна висівати насіння у кокосовий торф, кокосове волокно та навіть звичайний мат для рослин. 

Можна одразу ж змінювати субстрат після врожаю або знезаражувати його і використовувати повторно. 

5. Приділіть велику увагу зволоженню грунту. Полив мікрозелені потрібно розрахувати індивідуально, зважаючи на умови кожної конкретної рослини. Обов’язково використовуйте теплички. Це надасть вам можливість не бігати з лійкою кожного дня. Тісно посаджені рослини схильні до таких захворювань, як випрівання. 

Збирайте суміш із зелених трав, поки паростки ще молоді. Зазвичай, їх додають у салати, каші та бутерброди. Це надзвичайно корисно і смачно!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітаміни з підвіконня: Що і як вирощувати вдома

Новости по теме