7 фільмів, які повернуть літній настрій

7 яскравих фільмів для вашого літнього настрою
foxsearchlight.com

Підбірка цікавих різножанрових стрічок, що влітку прикрасять вам дозвілля.

Поделиться:

Інколи ми всі, немов батарейки, потребуємо підзарядки. Просто, втомившись після робочого дня чи керовані потребою відійти від звичних думок, інколи міркуємо: що б його таке подивитися? Кіно! Якісне життєствердне кіно. Саме таку добірку для літнього настрою пропонуємо вам нижче. Порядок – не хронологічний, радше – чуттєвий і спонтанний, як літній вітерець.

«500 ДНІВ ЛІТА», 2009

Це не любовна історія, як зазначає розповідач, це історія кохання. Точніше – історія розставання та одного розбитого серця. За сюжетом, автор листівок Том знайомиться з секретаркою Саммер (власне, її ім’я й означає «Літо»). Їх стосунки розвиваються романтично та стрімко: перший поцілунок у підсобці, перший спільний похід у кіно, спільний похід на млинці… Здавалося б, усе має закінчитися освідченням і весіллям. Але на Томову пропозицію руки й серця Саммер відповідає «зустрічною» пропозицією – залишитись друзями. Типова ситуація, коли кохання виявилося невзаємним.

Ось тут ми і занурюємось у сплутані спогади героя, розділені за днями: спершу розставання, далі – сотня світлих днів, що хаотично переплітаються з драматичними днями наступної сотні.

Тож, якщо ви хочете знову пережити всі барви юнацької закоханості, помріяти й поспівпереживати зворушливому герою – цей фільм для вас.

 

«ТАЛАНОВИТИЙ МІСТЕР РІПЛІ», 1999

Під час урочистого прийому впливовий суднобудівник знайомиться з милим хлопцем – Томом Ріплі. Приємний збіг – хлопчина навчався у Прінстоні разом з його сином та спадкоємцем – Діккі. Останній зараз проживає в Італії з дівчиною, чим дуже засмучує батька. Багатій просить нового знайомого про послугу: поїхати до провінції поблизу Неаполя, втертися в довіру його синові та переконати повернутися додому. За це Ріплі має отримати 1000 доларів.

Тільки Том виявляється тим іще аферистом. Під час сварки зі згаданим спадкоємцем, він ненароком убиває його. А сліди вирішує замести максимально корисливо – видавши себе за бідолашного Діккі.

Цей пригодницький трилер чудово розважить вас літнього вечора. Крім того – це зайвий привід насолодитися грою талановитих акторів Мета Деймона, Гвінет Пелтроу та Кейт Бланшетт.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фільмів з Ніколь Кідман, за які ми її любимо

«ПЛЯЖ», 2000

Молодому американцеві Річарду (Леонардо Ді Капріо) закортіло незвичайного відпочинку, і він вирушає до Тайланду. В місцевому готелі турист знайомиться з чоловіком на ім’я Даффі, що розповідає йому про райський куточок – надзвичайний місцевий пляж та дає карту із маршрутом до нього. Річард агітує на цю пригоду пару французьких туристів, і вони разом вирушають шукати необхідний острів.

Далі на героїв чекає захоплива мандрівка, зустріч із озброєними тайцями, що стережуть величезне поле коноплі та утопічною комуною на чолі з владною володаркою. Головне тепер – знайти своє місце під тайським сонцем!

Тож, якщо ви любите пригоди, цей фільм ви подивтесь на одному диханні.

 

«МАММА МІА», 2008

За сюжетом, Мешканка грецьких островів Софі Шерідан саме виходить заміж за красеня Ская. Її щастю могла б позаздрити кожна дівчина, та героїня має привід і для суму. Вона росла тільки з матір’ю – Донною, а про те, хто її батько, бідолашна тільки здогадується – це один із трьох колишніх її неньки. Дівчина наївно вірить, що «вичислить» батька одразу, як його побачить, тому запрошує згаданих чоловіків на весілля. Та на практиці все тільки ускладнюється – адже відповіді на питання доньки не знає й сама Донна.

Чи вдасться Софі знайти справжнього батька? Як складеться доля її матері в компанії подруг юності? Обов’язково подивіться зворушливий комедійний мюзикл, якщо ви його ще не бачили.

 

«ЩОДЕННИК ПАМЯТІ», 2004

Мегаромантична історія стосунків сільського хлопця Ноя та міської дівчини Еллі. Одного літа, будучи ще підлітками, вони знайомляться й закохуються до нестями. Та батьки дівчини проти цих стосунків і, в решті решт, розлучають закоханих: Еллі повертається до міста й не отримує жодного листа від Ноя, бо мати перехоплює їх та ховає.

Чи зійдуться знову закохані на тлі другої світової війни? Що їх пов’язує з літньою жінкою, котра втрачає пам'ять і її другом-опікуном у приватному пансіоні? Виділіть трохи літнього часу, щоб подивитись цю заплутану, але проникливу історію кохання. Ви не пожалкуєте!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найкращих фільмів про дружбу

«ЇЖ, МОЛИСЬ, ЛЮБИ», 2010

Одного дня журналістка з Нью-Йорка Елізабет Гілберт (Джулія Робертс) розуміє, що живе зовсім не так, як мріяла. Перенісши важке розлучення, вона вирушає подорожувати світом, щоби краще пізнати себе та відкрити нові горизонти. Наприклад, Італія допомагає їй відчути насолоду, Індія – знайти свою релігію, Індонезія – встановити внутрішню гармонію. Знайшовши порозуміння з собою, вона зустрічає й нове кохання.

Цей легкий, досить мудрий фільм варто переглянути хоча б тому, що він містить відповіді на багато питань, які хвилюють сучасних жінок.

 

«ПЕРЕД СВІТАНКОМ», 1995

Фільм просто і прозаїчно знайомить нас із американцем Джессі, що прямує до Відня та француженкою Селін, котра їде в Париж. За сюжетом, вони зустрічаються в потязі, вечеряють у вагоні-ресторані, де власне чоловік і вмовляє дівчину зійти у Відні, щоб разом провести вечір і ніч.

Фільм складається переважно з діалогів про кохання, життя та перевтілення. Основна дія картини – та єдина й неповторна ніч у Відні.

Розійдуться випадкові супутники назавжди, чи кохання поєднає їх долі? Дізнайтеся, переглянувши цю гарну, певною мірою – медитативну картину.