Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: Поради дієтолога

Ягоди на зиму без втрати вітамінів: Поради дієтолога
epicurious.com

Експерт Галина Незговорова розповіла, як найкраще зберегти літні ягоди, щоб порадувати себе під час холодів.

Поделиться:

Для багатьох наразі актуальне питання, як найліпше зберегти «частинку літа», адже смачними ягодами хочеться ласувати якомога довше, особливо взимку. Постійний експерт «Сніданку з 1+1» Галина Незговорова переконана, що від загальноприйнятої консервації варто відмовитися.

«Я категорично проти консервованих продуктів, до яких нас привчали з дитинства батьки та бабусі, через відсутність різноманіття свіжих фруктів та ягід впродовж року, як у теперішній час. На жаль, термічна обробка знищує більшість корисних речовин, а додавання величезної кількості цукру взагалі робить такі продукти шкідливими для здоров’ я та підвищує ризик розвитку цукрового діабету, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ожиріння, тощо», - запевняє Галина Незговорова.

Найкраще - все що можливо, заморожуйте! А в літній сезон намагайтесь якомога більше насичувати себе вітамінами та мінералами зі свіжих продуктів харчування, – наголошує дієтолог.

Любителям варення ліпше віддати перевагу перетертим з цукром ягодам (малина, смородина, кизил, калина, обліпиха). Таку смакоту можна зберігати у холодильнику та насолоджуватися нею восени та взимку.

Дієтолог наголошує , що вживати перетерті з цукром ягоди в холодну пору року варто в невеликій кількості та за умов відсутності інших солодощів у раціоні харчування, особливо особам з надмірною вагою.

РЕЦЕПТ МАЛИНИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

_

Інгредієнти:

1 кг малини

2 кг цукру

Приготування:

1. Перебрати малину (пошкоджені ягоди, з пліснявою – викинути).

2. Скласти ягоди в скляний посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 3 години. За цей час малина має пустити сік, а цукор розчинитися.

3. Опісля добре перетерти ягоди з цукром.

4. Обдати окропом банки, викласти в них перетерту малину з цукром.

5. Закрити банки пластмасовими кришками.

6. Зберігати ягідну смакоту тільки у холодильнику.

РЕЦЕПТ ОБЛІПИХИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг обліпихи

2 кг цукру

Приготування:

1. Помити та висушити ягоди обліпихи.

2. Подрібнити ягоди за допомогою блендера.

3. Додати цукру, добре перемішати.

4. Обдати окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.

5. Зберігати у холодильнику.