Як відрізнити справжню олію від підробки

Дізнайтеся 5 ознак корисної олії.

Поделиться:

Кожна господиня полюбляє готувати смачні та корисні страви для усієї родини. Невід’ємним інгредієнтом під час приготування є саме олія. На жаль, виробники олії часто підробляють свій товар. Як відрізнити якісну олію від підробки? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісні майонез, олію та соуси: секрети Олексія Душки

1. Не слід обирати дорожчу олію, адже вона може виявитися фальсифікатом. Виробники замінюють дорогу олію на дешеву і доливають курячий жир. В оливкову олію вони можуть підливати соняшникову чи пальмову. 

2. Обираючи олію, звертайте увагу на етикетку. Виробники можуть продавати олію, яку обробляли бензином і навіть чесно пишуть про це на етикетці. Така олія вважається смертельнонебезпечною. 

Запам’ятайте, що напис «рomace olive oil» означає «олія з відходів». 

3. Олія у поєднанні із овочами містить велику кількість поживних речовин. Науковці стверджують, що зробити овочевий салат смачнішим та кориснішим можна, додавши жирів. Вітаміни А, Е, К покращують стан зору та являються засобами профілактики появи раку. Щодо правильної кількості олії в салаті, варто додавати 2 ст. л. на 230 г овочів. 

4. Кількість вітамінів в олії залежить від її виду. Найменша кількість вітамінів міститься у рафінованій олії. Вона практично пуста - не містить ні поживних речовин, ні смаку, ні запаху. Pure olive oil - це суміш корисної оливкової олії та рафінованої без вітамінів. Такі олії повинні коштувати дешевше. 

Найкориснішою вважається Extra virgin olive oil. Це олія холодного віджиму. Вона містить велику кількість корисних мікроелентів та вітамінів, а найголовніше - сквален. Цей елемент покращує обмін речовин в організмі. 

5. Олію варто купувати у темних пляшках. Навіть під дією світла ламп олія здатна псуватися. Вона почне виділяти токсини, які в першу чергу нашкодять печінці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати крупи та макарони: Поради Олексія Душки