UA RU

3 оригінальні страви, з якими новорічний стіл стане особливим

Сніданок. Вихідний

Добірка смачних рецептів від Євгена Клопотенко.

«Здивувати гостей на Новий рік - нереально легко. Просто не готуйте олів'є і шубу. Замість цього зробіть класні закуски, який-небудь швидкий і дуже смачний салат (не той, де овочі потрібно відварювати і старанно викладати їх шарами і промащувати майонезом), в якості гарячого виберіть божественну качку з хрусткою скоринкою, абрикосовим соусом і картоплею на гарнір. А на десерт зробіть чізкейк з апельсиновою цедрою і розмарином, який не потрібно випікати», - радить бренд-шеф. Напередодні Нового року ми відібрали 3 оригінальні рецепти Євгена Клопотенко. Поспішіть потішити рідних особливими стравами!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне меню: Картопляні спіральки

КАЧКА З АПЕЛЬСИНОВИМ СОУСОМ

Інгредієнти:

1 шт. качка
5 шт. картоплі
1 шт. лимону
1 ч. л. сушеного імбиру
1 ч. л. пажитнику
1 ч. л. фенхелю
1 ч. л. анісу
1 ч. л. кориці
1 ч. л. солі
1 ч. л. чорного перцю

Інгредієнти для соусу: 
200 г абрикосу (свіжий або заморожений)
1 ст. л. соєвого соусу
1 зубчик часнику
10 г перцю чилі
1 ч. л. цукру
1 ч. л. яблучного оцту
50 г цибулі
1 дрібка паприки (мелена)
1 дрібка анісу (мелений)
1 дрібка чорного перцю (мелений)
1 ч. л. меду

Приготування:

1. Робимо хрестові надрізи на грудях тушки качки. Беремо 5 спецій, сіль, перець і змішуємо їх. Спеції дуже важливі для смаку м'яса. Візьміть, крім солі і перцю, ще хоча б 3 спеції із зазначених в рецепті. Натираємо спеціями качку, особливо в надрізах.
2. Лимон розрізаємо на 2 частини і складаємо в качку. Картоплю розрізаємо на 2 або 4 частини (залежно від розміру). На деко викладаємо качку грудкою вгору і кладемо з боків картоплю.
3. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо качку. Під час готування поливати качиним жиром картоплю. Через 1 годину 40 хвилин робимо надрізи біля стегна, щоб в тому місці м'ясо добре пропеклося. Потім збільшуємо температуру до 240 градусів і готуємо качку ще 30 хвилин. Повинна вийти темна скоринка. Щоб перевірити готовність качки - зробіть надріз, з якого повинен витікати прозорий сік (без крові).
4. Готуємо абрикосовий соус. Розморожуємо абрикоси, змішуємо з усіма спеціями на пательні і ставимо на маленький вогонь. Даємо закипіти і варимо до розм'якшення 10 хвилин на маленькому вогні, трохи охолоджуємо і перетираємо через сито. Смак соусу повинен бути гострим, кисло-солодким.

ЧІЗКЕЙК В СТАКАНІ З РОЗМАРИНОМ І ЦЕДРОЮ

Інгредієнти: 

8-10 шт. паличок бісквітного печива Савоярді
125 м сиру маскарпоне
30 р вершкового масла
100 м кулінарних вершків (33%)
Гілочка розмарину (декілька)
Корінь імбиру (тертий)
0,25 шт. цедри апельсину 
2 ч.л. цукрової пудри

Приготування:

1. Бісквітне печиво натираємо на крупній тертці, додаємо розтоплене вершкове масло и добре перемішуємо.
2. Листя розмарину обриваємо зі стебел и дуже дрібно нарізаємо.
3. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до появи стійкіх піків. Сир маскарпоне перекладаємо в невелику миску и перемішуємо лопаткою або ложкою, додаємо збиті вершки, подрібненій розмарин, тертий на дрібній тертці імбир і апельсинову цедру. Добре перемішуємо и розкладаємо по склянках шарами - шар печива, потім шар крему, другий шар печива і верхній шар крему.
4. Кладемо десерт в холодильник мінімум на годину. Перед подачею прикрашаємо десерт крихтами печива і гілкою розмарину.

БУЖЕНИНА З ЯБЛУЧНИМ КОНФІТЮРОМ

Інгредієнти: 

600 г свинячої корейки
2-3 зубчики часнику
Цедра 1 лайму
Сік 1 лайму
200 г яблук
100 мл. води
2-3 гілочки розмарину
50 г цукру
50 г меду
1 шт. анісу
Лимонний сік
Морська сіль
перець
2 ст. л. оливкової олії
Лавровий лист

Приготування:

1. М'ясо солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лайму і посипаємо цедрою.
2. Начиняємо м'ясо зубчиками часнику і гілочками розмарину. Гілочки можна увіткнути прямо в м'ясо, а часник закласти в складки або в невеликі надрізи, зроблені ножем.
3. Змащуємо м'ясо згори медово-лимонним соусом з анісом за допомогою кулінарної кисті.
4. Викладаємо м'ясо в форму для запікання і готуємо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.
5. Поки м'ясо запікається, готуємо яблучний гарнір. Викладаємо в пательню яблука, очищені від шкірки і насіння, і нарізані невеликими кубиками.
6. Додаємо до яблук воду, цукор, гілочку розмарину, лавровий лист. Варимо на середньому вогні 10-15 хвилин.
7. Дістаємо м'ясо з духовки, розрізаємо на шматочки, викладаємо зверху яблука і подаємо на стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати зайву вагу в новорічну ніч: Поради експерта з харчування

Матеріали взяті з сайту klopotenko.com.

Телесніданок

Залаштунки концерту "Різдвяна історія з Тіною Кароль" - ТелеСніданок
Залаштунки концерту "Різдвяна історія з Тіною Кароль" - ТелеСніданок
Новорічна казка від Сніданку з 1+1 - ТелеСніданок
Новорічна казка від Сніданку з 1+1 - ТелеСніданок
День народження журналу VIVA! та головні інтриги фіналу Танців з зірками - Телесніданок
День народження журналу VIVA! та головні інтриги фіналу Танців з зірками - Телесніданок
Де репетирують учасники "Танців з зірками" та хто засмутив Олену Шоптенко – Телесніданок
Де репетирують учасники "Танців з зірками" та хто засмутив Олену Шоптенко – Телесніданок
Медична мелодрама “Доктор Віра” та залаштунки зйомок “Чорного ворона” - Телесніданок
Медична мелодрама “Доктор Віра” та залаштунки зйомок “Чорного ворона” - Телесніданок
Кого шукають "Великі Вуйки" та екскурсія по каналу 1+1 від Фросі - Телесніданок
Кого шукають "Великі Вуйки" та екскурсія по каналу 1+1 від Фросі - Телесніданок
Як ведучі ТСН готуються до спецвипуску "Вибір країни" – Телесніданок
Як ведучі ТСН готуються до спецвипуску "Вибір країни" – Телесніданок
Олександр Попов із таксою Додо дали інтерв'ю у журналі "ЗооДруг"
Олександр Попов із таксою Додо дали інтерв'ю у журналі "ЗооДруг"
Як знімали реаліті-шоу Богиня шопінгу - Телесніданок
Як знімали реаліті-шоу Богиня шопінгу - Телесніданок
Як знімають фільм Чорний Ворон - Телесніданок
Як знімають фільм Чорний Ворон - Телесніданок
Хто підтримує учасників "Ліги сміху" та які жарти найпопулярніші – Телесніданок
Хто підтримує учасників "Ліги сміху" та які жарти найпопулярніші – Телесніданок
Анна Трінчер у ролі японки та як знімали рубрику "Персона" та шоу "Їмо за 100" – Телесніданок
Анна Трінчер у ролі японки та як знімали рубрику "Персона" та шоу "Їмо за 100" – Телесніданок
Вечір прем’єр з Катериною Осадчою, президентські дебати, дивовижні таланти Америки – Телесніданок
Вечір прем’єр з Катериною Осадчою, президентські дебати, дивовижні таланти Америки – Телесніданок
Як знімають рубрику "Сніданок про любов" та що відбувається за лаштунками Вечірнього Кварталу - ТелеСніданок
Як знімають рубрику "Сніданок про любов" та що відбувається за лаштунками Вечірнього Кварталу - ТелеСніданок
Весняний промо-ролик для Сніданку та новий сезон серіалу "Школа" – Телесніданок
Весняний промо-ролик для Сніданку та новий сезон серіалу "Школа" – Телесніданок
Нова рубрика Правила сніданку. Діти та прем'єра серіалу "У неділю рано зілля копала"
Нова рубрика Правила сніданку. Діти та прем'єра серіалу "У неділю рано зілля копала"
Як знімають Фросіну Погоду - Телесніданок
Як знімають Фросіну Погоду - Телесніданок
Зйомки нового сезону "Голосу країни" та фільму "Я, ти, він, вона"- Телесніданок
Зйомки нового сезону "Голосу країни" та фільму "Я, ти, він, вона"- Телесніданок
Нова рубрика Сніданку та прем’єра гумористичного серіалу "Зірконавти" - Телесніданок
Нова рубрика Сніданку та прем’єра гумористичного серіалу "Зірконавти" - Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків комедійних серіалів «Одного разу під Полтавою» та «Великі Вуйки» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків комедійних серіалів «Одного разу під Полтавою» та «Великі Вуйки» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків серіалів «СидорЕнки - СидОренки», «Великі Вуйки», «Вечірка» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків серіалів «СидорЕнки - СидОренки», «Великі Вуйки», «Вечірка» – Телесніданок
Що в сумці у Лізи Василенко та як правильно знімати відео для соцмереж –  Телесніданок
Що в сумці у Лізи Василенко та як правильно знімати відео для соцмереж – Телесніданок
Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу Школа - Телесніданок
Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу Школа - Телесніданок
Вечір прем`єр з Катериною Осадчою та як знімають кумедні скетчі #ТАКаШО
Вечір прем`єр з Катериною Осадчою та як знімають кумедні скетчі #ТАКаШО
Залаштунки “Вечірнього Кварталу” і новий серіал на 2+2 - ТелеСніданок
Залаштунки “Вечірнього Кварталу” і новий серіал на 2+2 - ТелеСніданок
Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю