3 оригінальні страви, з якими новорічний стіл стане особливим

Сніданок. Вихідний
У вихідні
3 оригінальні страви, з якими новорічний стіл стане особливим

Добірка смачних рецептів від Євгена Клопотенко.

Поділитися:

«Здивувати гостей на Новий рік - нереально легко. Просто не готуйте олів'є і шубу. Замість цього зробіть класні закуски, який-небудь швидкий і дуже смачний салат (не той, де овочі потрібно відварювати і старанно викладати їх шарами і промащувати майонезом), в якості гарячого виберіть божественну качку з хрусткою скоринкою, абрикосовим соусом і картоплею на гарнір. А на десерт зробіть чізкейк з апельсиновою цедрою і розмарином, який не потрібно випікати», - радить бренд-шеф. Напередодні Нового року ми відібрали 3 оригінальні рецепти Євгена Клопотенко. Поспішіть потішити рідних особливими стравами!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне меню: Картопляні спіральки

КАЧКА З АПЕЛЬСИНОВИМ СОУСОМ

Інгредієнти:

1 шт. качка
5 шт. картоплі
1 шт. лимону
1 ч. л. сушеного імбиру
1 ч. л. пажитнику
1 ч. л. фенхелю
1 ч. л. анісу
1 ч. л. кориці
1 ч. л. солі
1 ч. л. чорного перцю

Інгредієнти для соусу: 
200 г абрикосу (свіжий або заморожений)
1 ст. л. соєвого соусу
1 зубчик часнику
10 г перцю чилі
1 ч. л. цукру
1 ч. л. яблучного оцту
50 г цибулі
1 дрібка паприки (мелена)
1 дрібка анісу (мелений)
1 дрібка чорного перцю (мелений)
1 ч. л. меду

Приготування:

1. Робимо хрестові надрізи на грудях тушки качки. Беремо 5 спецій, сіль, перець і змішуємо їх. Спеції дуже важливі для смаку м'яса. Візьміть, крім солі і перцю, ще хоча б 3 спеції із зазначених в рецепті. Натираємо спеціями качку, особливо в надрізах.
2. Лимон розрізаємо на 2 частини і складаємо в качку. Картоплю розрізаємо на 2 або 4 частини (залежно від розміру). На деко викладаємо качку грудкою вгору і кладемо з боків картоплю.
3. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо качку. Під час готування поливати качиним жиром картоплю. Через 1 годину 40 хвилин робимо надрізи біля стегна, щоб в тому місці м'ясо добре пропеклося. Потім збільшуємо температуру до 240 градусів і готуємо качку ще 30 хвилин. Повинна вийти темна скоринка. Щоб перевірити готовність качки - зробіть надріз, з якого повинен витікати прозорий сік (без крові).
4. Готуємо абрикосовий соус. Розморожуємо абрикоси, змішуємо з усіма спеціями на пательні і ставимо на маленький вогонь. Даємо закипіти і варимо до розм'якшення 10 хвилин на маленькому вогні, трохи охолоджуємо і перетираємо через сито. Смак соусу повинен бути гострим, кисло-солодким.

ЧІЗКЕЙК В СТАКАНІ З РОЗМАРИНОМ І ЦЕДРОЮ

Інгредієнти: 

8-10 шт. паличок бісквітного печива Савоярді
125 м сиру маскарпоне
30 р вершкового масла
100 м кулінарних вершків (33%)
Гілочка розмарину (декілька)
Корінь імбиру (тертий)
0,25 шт. цедри апельсину 
2 ч.л. цукрової пудри

Приготування:

1. Бісквітне печиво натираємо на крупній тертці, додаємо розтоплене вершкове масло и добре перемішуємо.
2. Листя розмарину обриваємо зі стебел и дуже дрібно нарізаємо.
3. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до появи стійкіх піків. Сир маскарпоне перекладаємо в невелику миску и перемішуємо лопаткою або ложкою, додаємо збиті вершки, подрібненій розмарин, тертий на дрібній тертці імбир і апельсинову цедру. Добре перемішуємо и розкладаємо по склянках шарами - шар печива, потім шар крему, другий шар печива і верхній шар крему.
4. Кладемо десерт в холодильник мінімум на годину. Перед подачею прикрашаємо десерт крихтами печива і гілкою розмарину.

БУЖЕНИНА З ЯБЛУЧНИМ КОНФІТЮРОМ

Інгредієнти: 

600 г свинячої корейки
2-3 зубчики часнику
Цедра 1 лайму
Сік 1 лайму
200 г яблук
100 мл. води
2-3 гілочки розмарину
50 г цукру
50 г меду
1 шт. анісу
Лимонний сік
Морська сіль
перець
2 ст. л. оливкової олії
Лавровий лист

Приготування:

1. М'ясо солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лайму і посипаємо цедрою.
2. Начиняємо м'ясо зубчиками часнику і гілочками розмарину. Гілочки можна увіткнути прямо в м'ясо, а часник закласти в складки або в невеликі надрізи, зроблені ножем.
3. Змащуємо м'ясо згори медово-лимонним соусом з анісом за допомогою кулінарної кисті.
4. Викладаємо м'ясо в форму для запікання і готуємо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.
5. Поки м'ясо запікається, готуємо яблучний гарнір. Викладаємо в пательню яблука, очищені від шкірки і насіння, і нарізані невеликими кубиками.
6. Додаємо до яблук воду, цукор, гілочку розмарину, лавровий лист. Варимо на середньому вогні 10-15 хвилин.
7. Дістаємо м'ясо з духовки, розрізаємо на шматочки, викладаємо зверху яблука і подаємо на стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати зайву вагу в новорічну ніч: Поради експерта з харчування

Матеріали взяті з сайту klopotenko.com.

Новини по темі