Як зберегти хризантеми до наступного сезону: пояснила Антоніна Лесик у "Сніданку. Вихідний"

Сніданок. Вихідний
У вихідні
Коли краще висадити хризантеми та як доглядати за квітами восени
Unsplash

У "Сніданку. Вихідний" Антоніна Лесик розповіла про догляд за хризантемами восени.

Поділитися:

Хризантему недарма вважають королевою осені: вона має багато кольорів та квітує майже весь сезон. Як зберегти квіти взимку, щоб рослина зростала та тішила око ще багато років, розповіла садова блогерка Антоніна Лесик у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за трояндами восени: 10 порад від Антоніни Лесик у "Сніданку. Вихідний"

Як доглядати за хризантемами восени

► Якщо хризантеми у горщику, поки тепло висадіть їх у відкритий ґрунт аби був час для вкорінення. Ці квіти полюбляють цільні ґрунти, тому якщо ваша земля занадто піщана, додайте глини. У місце посадки додайте добрива та висадіть рослину нижче на 3-5 см від рівня, на якому вона зростала в горщику. Важливо посадити у просторому сонячному місці з рівномірним освітленням з усіх сторін.

► Теплолюбні індійські хризантеми та деякі сорти корейських у ґрунті краще винести на зимівлю до теплого приміщення. Засипте коріння компостом чи ґрунтом та поставте у підвал або теплицю.

► Інші сорти можуть зимувати у ґрунті. Коли хризантема відквітує, обріжте суцвіття на 10-15 см від землі. Вкрийте рослину щільним шаром ґрунту, тирси чи компосту, а зверху викладіть обрізані гілки та квіти. Найкраще це робити за перших приморозків.

► Поки хризантеми квітнуть, варто зробити підгодівлю.

хризантеми

Фото: Unsplash.com

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі