Десерти на основі шоколаду: Прості рецепти до святкового столу
Три десерти на Новий рік, які приємно здивують ваших гостей.
До Нового року залишилось зовсім мало часу. А скласти оригінальне меню для святкового столу досить непросто. На думку спадають лише традиційні, перевірені часом рецепти.
Якщо ж вам хочеться здивувати рідних та й себе потішити смачненьким, пропонуємо свіжу добірку святкових рецептів на основі шоколаду.
Рецепт новорчіного шоколадного тарту
Тарт – це вологий французький десерт. Виглядає він завжди святково, а готується дуже просто та швидко.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ВИШУКАНОГО ШОКОЛАДНОГО ТАРТУ:
Масло – 100 г
Борошно – 200 г
Цукрова пудра – 1 ч. л.
Яйця – 1 жовток
Ванільний цукор – 1 кавова ложка
Ром – 1 ст. л.
Шоколад – 220 г
Вершки – 220 г (33% жирн.)
Лікер «Аматетто» - 1 ст. л.
ЯК ГОТУВАТИ СВЯТКОВИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТАРТ:
articleContent1. Перетріть масло з пудрою і з жовтком. Додайте ароматних інгредієнтів – це ром і ванільний цукор.
2. Коли суміш стала однорідною, додавайте борошно. Суміш з борошном має вийти липкою. Зробіть з отриманого тіста кульку.
3. Залиште тісто в холодильнику на півгодини. Лише після охолодження тіста можна буде його розкачувати.
З пісочним тістом потрібно працювати швидко, інакше масло почне топитися, і у вас нічого не вийде.
4. Розкатайте холодне тісто та викладіть його у круглу форму. Зверху накрийте тісто пергаментом та насипте шар гороху або зерна (перловка або гречка). Так тісто рівномірно пропечеться зверху та знизу. Відправляйте коржик випікатися у духовку - 170 градусів приблизно на 10 хвилин.
ЯК ГОТУВАТИ НАЧИНКУ ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ТАРТУ:
1. Шоколад у посудині подрібніть, додайте Амаретто, масло.
2. Залийте все гарячими вершками, перемішайте. Вершки розтоплять шоколад та масло, тож окремо гріти суміш не потрібно.
У пропечений коржик заливайте рідку начинку. Також ви можете додати туди свіжі ягоди - смородину, полуницю, бабан. Більше випікати тарт не потрібно, покладіть його для застигання у холодильник на декілька годин. Готовий тарт можна прикрасити ягодами та цукровою пудрою.
Вишуканий новорічний десерт готовий. Такий шоколадний тарт стане прикрасою на вашому святковому столі.
Як готує шоколадний тарт Валентина Хамайко, дивіться у відео.
Ще один не менш смачний шоколадний десерт – фондан. Його особливістю є те, що скоринка – хрумка, а серцевина – розтікається.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ФОНДАНУ:
articleContentШоколад – 100 г
Вершкове масло – 60 г
Яйце – 2 шт.
Борошно – 35 г
Цукор – 50 г
Ванільний цукор – 1/3 ч. л.
ЯК ГОТУВАТИ ШОКОЛАДНИЙ ФОНДАН:
1. Збийте 2 яйця з цукром, подрібніть і розтопіть шоколад.
2. Додайте яєчну суміш до шоколаду, всипте борошно, ретельно перемішайте.
3. Суміш розлийте по формам для мафінів і відправляйте у духовку нагріту до 180 градусів.
Випікайте упродовж 15 хв. Слідкуйте за часом, адже, якщо перетримати у духовці навіть на декілька хвилин, шоколад не буде витікати. Тому 15 хв - оптимальний час для фондану.
Як готують шоколадний фондан у суднії Сніданку. Вихідний, дивіться у відео. Едуард Насіров розкаже основні секрети приготування фондану, які зроблять ваш десерт фантастичним.
Все нове – це добре забуте старе. Пропонуємо вам згадати улюблений десерт дитинства – шоколадну ковбаску. Її готували по-різному, хтось – із шоколадом, а хтось – із какао-порошком.
Ми пропонуємо вам оновити старий рецепт, додавши йому корисних ноток і неймовірного смаку із допомогою горіхів, прянощів та кунжуту.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ КОВБАСКИ:
Фініки – 300 г
Курага – 100 г
Волоський горіх – 100 г
Какао – 2 ст. л.
Лимон – ¼
Горішки кеш’ю – 120 г
Фісташки – 25 г
Кунжут – 100 г
ЯК ГОТУВАТИ ШОКОЛАДНУ КОВБАСКУ:
1. Курагу, фініки, горіхи подрібніть у блендері чи на м’ясорубці.
2. До суміші додайте четвертину лимону зі шкуркою, також пропустіть через м’ясорубку.
3. Суміш вимішайте, додайте до неї подроблені кеш’ю, та цілі фісташки.
Як сформувати з цієї суміші шоколадну ковбаску дивіться у відео.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарт татен - рецепт французького яблучного пирога (відео)