UA RU

Український паштет з печінки за французькою технологією

Сніданок. Вихідний

Савва Лібкін разом з Людмилою Барбір приготували український паштет з печінки кролика та індички на французький манір.

Рецепт Руслана Сенічкіна: Куряче філе з сиром та зеленнюСавва Лібкін та Людмила Барбір у програмі «Сніданок. Вихідний» в рамках проекту «Їжа у великому місті» приготували паштет із печінки кролика та індички за українською технологією. Так, ведучі вкотре довели, що звичайні страви моужть стати унікальними ресторанними. Довершеності паштету додав конфітюр із айви, рецептом якого поділився ресторатор Савва Лібкін.

ПАШТЕТ З ПЕЧІНКИ КРОЛИКА ТА ІНДИЧКИ – ІНГРЕДІЄНТИ

на 6-8 порцій:

Печінка кролика 500г

Печінка індички 500г

Морква 3 шт

Цибуля 2 шт

Часник 5-6 зубчиків

Біле сухе вино 200мл

Курячий бульйон 500мл

Вершкове масло 200г

Олія 50мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.

Молоко 500мл

Сіль, перець

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПАШТЕТ ІЗ ПЕЧІНКИ

  1. Очистіть печінку від жовчі та плівки і залийте її молоком.
  2. Підсмажте моркву, цибулю та часник на соняшниковій олії протягом 15 хвилин.
  3. Злийте молоко з печінки та промокніть її паперовим рушником. Поріжте її на невеликі шаматочки.
  4. Додайте печінку до овочів і смажте з білим вином та бульйоном. Посоліть та поперчіть. Тушіть на маленькому вогні протягом 30хв.
  5. Коли страва прохолоне, виспте її блендер та, додавши масло, збийте до консистенції мусу. 
  6. Готовий паштет вилийте у посудину, накрийте кришкою і лишіть у холодильній камері на півтори години.

Потрапляючи на гарячу пательню, вино втрачає алкоголь і лишається лише приємний присмак з кислинкою. – зазначає Савва Лібкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт від Руслана Сенічкіна: паштет із курячої печінки.

КОНФІТЮР ІЗ АЙВИ – ІНГРЕДІЄНТИ

Айва – чудовий інгредієнт для приготування конфітюру, адже містить велику кількість пектину, що дозволяє суміші скоріше досягти желевидної форми. – переконує Савва Лібкін.

Айва 2шт

Цукор 150г

Перець чілі 1шт

Вода 300мл

ЯК ПРИГОТУВАТИ КОНФІТЮР ІЗ АЙВИ

З французької конфітюр перекладається як «джем». – відзначила Людмила Барбір.

  1. Очистіть айву від шкірки та поріжте її на невеличкі кубики.
  2. Влийте воду у сковорідку і додайте у неї цукор.
  3. Зачекайте доки сироп закипить і додайте айву.
  4. Тим часом дрібно поріжте перець чилі, попередньо очиствши його від насіння. Половинки перця буде достатньо. Додайте його у конфітюр на пательні. 

Краще працюйте з гострим перцем у рукавичках. Будь-який контакт зі слизистою та шкірою після обробки чилі загрожує пекучим болем. Полегшити його зможуть кисломолочні продукти, але ні в якому випадку не вода.

Подавайте паштет разом з конфітюром та тостами, піджареними на пательні у вершковому маслі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісне вершкове масло. 

Французької нотки українському паштету додають вино та бульйон. Ескперт відзначив, що у Франції таку страву називають мусом і використовують більшу порцію вина.

Поєднання солоного паштету та гостро-солодкого смаку конфітюру не залишить нікого байдужим. До того ж, така страва є доволі економною – за 50грн. можна нагодувати усю родину.

Нагадаємо, Савва Лібкін покепкував над Людмилою Барбір.

Телесніданок

Залаштунки концерту "Різдвяна історія з Тіною Кароль" - ТелеСніданок
Залаштунки концерту "Різдвяна історія з Тіною Кароль" - ТелеСніданок
Новорічна казка від Сніданку з 1+1 - ТелеСніданок
Новорічна казка від Сніданку з 1+1 - ТелеСніданок
День народження журналу VIVA! та головні інтриги фіналу Танців з зірками - Телесніданок
День народження журналу VIVA! та головні інтриги фіналу Танців з зірками - Телесніданок
Де репетирують учасники "Танців з зірками" та хто засмутив Олену Шоптенко – Телесніданок
Де репетирують учасники "Танців з зірками" та хто засмутив Олену Шоптенко – Телесніданок
Медична мелодрама “Доктор Віра” та залаштунки зйомок “Чорного ворона” - Телесніданок
Медична мелодрама “Доктор Віра” та залаштунки зйомок “Чорного ворона” - Телесніданок
Кого шукають "Великі Вуйки" та екскурсія по каналу 1+1 від Фросі - Телесніданок
Кого шукають "Великі Вуйки" та екскурсія по каналу 1+1 від Фросі - Телесніданок
Як ведучі ТСН готуються до спецвипуску "Вибір країни" – Телесніданок
Як ведучі ТСН готуються до спецвипуску "Вибір країни" – Телесніданок
Олександр Попов із таксою Додо дали інтерв'ю у журналі "ЗооДруг"
Олександр Попов із таксою Додо дали інтерв'ю у журналі "ЗооДруг"
Як знімали реаліті-шоу Богиня шопінгу - Телесніданок
Як знімали реаліті-шоу Богиня шопінгу - Телесніданок
Як знімають фільм Чорний Ворон - Телесніданок
Як знімають фільм Чорний Ворон - Телесніданок
Хто підтримує учасників "Ліги сміху" та які жарти найпопулярніші – Телесніданок
Хто підтримує учасників "Ліги сміху" та які жарти найпопулярніші – Телесніданок
Анна Трінчер у ролі японки та як знімали рубрику "Персона" та шоу "Їмо за 100" – Телесніданок
Анна Трінчер у ролі японки та як знімали рубрику "Персона" та шоу "Їмо за 100" – Телесніданок
Вечір прем’єр з Катериною Осадчою, президентські дебати, дивовижні таланти Америки – Телесніданок
Вечір прем’єр з Катериною Осадчою, президентські дебати, дивовижні таланти Америки – Телесніданок
Як знімають рубрику "Сніданок про любов" та що відбувається за лаштунками Вечірнього Кварталу - ТелеСніданок
Як знімають рубрику "Сніданок про любов" та що відбувається за лаштунками Вечірнього Кварталу - ТелеСніданок
Весняний промо-ролик для Сніданку та новий сезон серіалу "Школа" – Телесніданок
Весняний промо-ролик для Сніданку та новий сезон серіалу "Школа" – Телесніданок
Нова рубрика Правила сніданку. Діти та прем'єра серіалу "У неділю рано зілля копала"
Нова рубрика Правила сніданку. Діти та прем'єра серіалу "У неділю рано зілля копала"
Як знімають Фросіну Погоду - Телесніданок
Як знімають Фросіну Погоду - Телесніданок
Зйомки нового сезону "Голосу країни" та фільму "Я, ти, він, вона"- Телесніданок
Зйомки нового сезону "Голосу країни" та фільму "Я, ти, він, вона"- Телесніданок
Нова рубрика Сніданку та прем’єра гумористичного серіалу "Зірконавти" - Телесніданок
Нова рубрика Сніданку та прем’єра гумористичного серіалу "Зірконавти" - Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків комедійних серіалів «Одного разу під Полтавою» та «Великі Вуйки» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків комедійних серіалів «Одного разу під Полтавою» та «Великі Вуйки» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків серіалів «СидорЕнки - СидОренки», «Великі Вуйки», «Вечірка» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків серіалів «СидорЕнки - СидОренки», «Великі Вуйки», «Вечірка» – Телесніданок
Що в сумці у Лізи Василенко та як правильно знімати відео для соцмереж –  Телесніданок
Що в сумці у Лізи Василенко та як правильно знімати відео для соцмереж – Телесніданок
Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу Школа - Телесніданок
Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу Школа - Телесніданок
Вечір прем`єр з Катериною Осадчою та як знімають кумедні скетчі #ТАКаШО
Вечір прем`єр з Катериною Осадчою та як знімають кумедні скетчі #ТАКаШО
Залаштунки “Вечірнього Кварталу” і новий серіал на 2+2 - ТелеСніданок
Залаштунки “Вечірнього Кварталу” і новий серіал на 2+2 - ТелеСніданок
Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю