Тренди шкільної форми 2021: як без стресу зібрати дитину до школи? (розповів дизайнер Андре Тан)

Вже за два тижні перше вересня: як без стресу зібрати дитину до школи, аби її одяг був стильним, а дитина задоволена?

Поділитися:

Зовсім скоро на нас очікує перший дзвоник – школа кличе! А разом з нею й шкільна уніформа, яка не завжди подобається дітям. Але як запевняє дизайнер Андре Тан – вона може будти не тільки класичною, а й трендовою! Як обрати стильну уніформу, яка буде подобатися дитині розповів у ранковому шоу "Сніданок. Вихідний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкільна форма: за та проти. На що звернути увагу, обираючи дитині форму – поради дає дизайнер Андре Тан

Чи треба носити її взагалі та в чому користь форми? Дизайнер поділився своєю думкою:

Я вважаю, що форма потрібна. Це як дрес-код на роботі – коли люди приходять на роботу, так як і діти в школу, вони дають імпульс свому мозку про те, що тут їм треба робити, тобто навчатись. Плюс форма зрівнює і дає зрозуміти: неважливо, що в когось айфон 12, а в когось кнопковий телефон.

Критерії сучасної шкільної форми для дітей за версією Андрія Тана:

Зараз в мене їх чітких нема. Слід зрозуміти, що покоління Z дуже відрізняється від нас. Якщо раніше нам щось пропонували, то зараз я збираю дітей і вони самі мені розповідають, що хотять бачити в своїй уніформі. Тому якщо ви хочете, щоб шкільна форма дитині подобалась – пойдіть з ним в магазин, хай сам вибере. Я вважаю, що смак дитини можна формувати з дитинства. Це дуже легко: ходити в картинні галереї, музеї. Якщо ви цим займались, то дитина завжди обере гарну річ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зірки про тернистий шлях до слави: хліб з цибулею, робота на базарі (Андре Тан, Андрій Данилко, Ігор Ласточкін та інші)

Як скласти базовий комплект форми? Дизайнер розповів:

Я рекомендую всім батькам обирати співвідношення 1:3. Тобто до кожних штанів чи спідниці треба мати три верхи. Це може бути якась блузка, біла сорочка, в дівчини можливо з мереживом. Це обов'язково потрібен теплий гольф на сезон осінь-зима, пуловер (бажано не кусючий та можливо з V-образним вирізом). В комплекті повинні мати мінімум 3 гольфіки, 2 светри та 2 сорочки: нарядну та на кожен день. Я все ж рекомендую використовувати натуральні тканини та щоб було 2-3% спандексу (стрейчевості), щоб дитині було зручно пересуватися та бігати на перервах й тянути ручку, коли знає відповідь.

Андре Тан зауважує, що на його думку, жакети вже давно вийшли зі шкільної моди, тому краще надати перевагу трикотажу. Якщо ви все ж хочете побачити дитину в піджаку, то він повинен бути з джерсі, стрейчивої тканини чи просто як в'язаний кардиган.

Цікаві варіанти для шкільної форми з нової колекції дизайнера:

  1. Спідниці зі складками та ланцюги (як аксесуар на одяг чи шию/руку/тощо).
  2. Цікаві принти на кофтах та інших речах.
  3. Сумка-шопер.
  4. Сукня А-образного сілуету.
  5. Поєднання ніжних суконь з грубими черевиками.
  6. Худі, світшоти, бомбери.