5 фактів про карієс, які потрібно знати кожному

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієві способи, як боротися із найпідступнішою хворобою зубів.

Поділитися:

Підступний та безжальний - карієс не щадить ані дорослих, ані дітей. Він з’являється непомітно, а потім поступово руйнує зуби. Від карієсу не застраховані навіть новонароджені діти, а це пряма дорога до втрати зубів у майбутньому. Що потрібно знати про цю підступну зубну хворобу – читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які псують зуби

1. Карієсом можна заразитися. Усе через так звані карієсогенні бактерії, які живуть у роті практично кожної людини. І саме батьки зазвичай заражають карієсом своїх дітей. 

2. Карієс лікують на молочних зубах. Якщо цим знехтувати, хвороба вразить корінний зуб в майбутньому.  

3. До утворення карієсу сприяють деякі продукти. Насамперед це льодяники та інші солодощі. Помічники карієсу та водночас вороги для зубів - борошняні тістечка, газовані напої та навіть, здавалося б, безневинний компот, яким мами часто поять своїх дітей. 

Навіть якщо батьки не додають у компот цукор, фруктоза, що міститься у ягодах, є агресивним компонентом, який призводить до розмноження бактерій.

4. Карієс шкодить здоров’ю всього організму. Науковці стверджують, що запальні процеси в зубах через нервові канали та кров може вражати зір, слух та навіть серце. Зв’язок між карієсом та послабленням імунітету помічають й українські медики. 

5. Карієс боїться стоматологів та зубну щітку. Найкраща профілактика карієсу - регулярна перевірка стоматолога та гігієна. Карієс понад усе боїться лікарів, зубну пасту та зубну щітку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеї для дому: Як доглядати та де зберігати зубні щітки


 

Новини по темі