5 ідей для романтичної літньої вечері
Смачні страви для особливого вечора.
Теплі літні вечори неначе дихають романтикою. Пропонуємо до вашої уваги добірку із 5-ти смачних ідей для особливої вечері, які здивують вашу половинку. Заряджайтеся позитивом та нумо готувати!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів круасанів для сніданку по-французьки
М’ЯСО З ПОЛУНИЦЕЮ ТА РОЗМАРИНОМ
Інгредієнти:
м'ясо - 500 г
часник - 3 зубки
винний оцет - 2 ст. л.
сухе біле вино - 2 ст. л.
розмарин - 20 г
оливкова олія - 3 ст. л.
спеції за смаком.
Приготування:
1. Приготуймо маринад. В чашу блендера потрапляє часник, винний оцет, вино, розмарин, сіль та оливкова олія. Ретельно перемішати.
2. Замаринувати м’ясо, додати спеції. Залишити в холодильнику на ніч.
3. Для приготування соусу підсмажити цибулю. Додати вершкове масло, полуницю, цукор, вино та спеції.
4. Підсмажити м’ясо. Подавати страву із полуничним соусом.
СТЕГЕНЦЯ В ГОСТРОМУ МАРИНАДІ
Інгредієнти:
стегенця - 1 кг
імбир - 30 г
часник - 4 зубки
соєвий соус - 3 ст. л.
винний оцет - 3 ст. л.
рибний соус - 3 ст. л.
оливкова олія - 3 ст. л.
тростинний цукор - 2 ст. л.
спеції за смаком
Дізнайтесь рецепт запашних стегенець у відео.
САЛАТ «А-ЛЯ ТАБУЛЕ»
Інгредієнти:
кус-кус - 70 г
кінза - 20 г
м'ята - 3 г
томати - 2 шт.
огірок - 2 шт.
перець чилі - 1 шт.
часник - 3 зубки
петрушка - 40 г
сік лимона - 1 ст. л.
Приготування:
1. Приготувати кус-кус. Висипати його у велику посудину.
2. Нарізати зелень і додати до каші.
3. Нарізати кубиками томати, огірок. Додати також дрібно нарізаний перець чилі.
4. Приправити салат соком половинки лимону та оливковою олією.
5. Посолити та перемішати. Викласти страву на листя салату.
ПАСТА З ОВОЧАМИ
Інгредієнти:
спагеті - 250 г
вода - 200 мл
базилік - 20 г
цибуля - 1 шт.
часник - 3 зубки
перець чилі - 2 шт.
помідори чері - 100 г, оливкова олія - 1 ст. л., спеції за смаком.
Рецепт приготування смачної пасти з овочами дивіться у відео.
РЕБЕРЦЯ В АПЕЛЬСИНОВО-МЕДОВОМУ СОУСІ
Інгредієнти:
реберця – 1 кг
мед – 3 ст. л.
соєвий соус – 6 ст. л.
цедра апельсина – 15 г
сік апельсина – 5 ст. л.
спеції за смаком.
Приготування:
1. Приготувати маринад. Змішати соєвий соус, мед, сік апельсина та його цедру, сіль та спеції.
2. Замаринувати реберця, а потім готувати страву на грилі.
3. Подавати страву, поливши їх соусом, який використовувався під час маринування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів холодних супів, які врятують від спеки