Хірург з Маріуполя у "Сніданку з 1+1" з розпачем розповів про неврятовану вагітну з розбомбленого пологового та безліч інших невинних жертв російської агресії ("Щоденники війни")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У "Сніданку з 1+1" хірург з Маріуполя Олександр Бєлаш розповів про безліч жертв російської агресії, яких не вдалося врятувати.

Поділитися:

Сьогодні у "Щоденниках війни" на відеозв'язку зі "Сніданком з 1+1" був завідувач відділення анестезіологіх Обласної лікарні інтенсивного лікування міста Маріуполь Олександр Бєлаш. Саме він звертався до путіна під час реанімації дитини в Маріуполі, а також саме він оперував вагітну з розбомбленого пологового будинку, яку не вдлалося врятувати і фото якої облетіло увесь світ.

вагітна Маріуполь

Олександр Бєлаш 3 тижні рятував життя в Маріуполі, і лише 16 березня, коли окупанти перетворили будівлю лікарні на свій табір, вирішив рятувати сім'ю і вибиратися з міста. Наразі Олександр оперує у Луцьку і переосмислює все, що йому довелося побачити і пережити в рідному місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія 15-річної дівчини, якій вдалось зберігати спокій у жахах блокадного Маріуполя та знімати відеощоденник

Лікар згадує, що з першого дня війни до їхньої лікарні почало надходити дуже багато поранених у вкрай важкому стані: і військових, і цивільних. Бєлаш розповідає:

"Ми працювали і вдень, і вночі: лікарі, медсестри, анестезистки, санітарки. Найжахливіше, коли почали надходити поранені діти. До чого тут діти, вони ж тільки почали жити?!!"

Олександр Бєлаш згадав першу дитину, яку йому не вдалося врятувати в операційній: це була дівчинка. Саме під час реанімаційних дій з її порятунку лікар зробив емоційне звернення до путіна та всіх росіян з проханням показати очі цієї дитини. 

Маріуполь лікар

Лікар каже, що цю дитину не забуде ніколи. З болем в серці він розповідає:

"Це була дівчинка, вона мала вирости, вийти заміж, народити дітей. І на самому початку у неї обірвалося життя від якогось уламка снаряда. Ми, анестезіологи, звикли до екстремальних ситуацій, але завжди дуже важко припинити реанімаційні заходи, тому що це означає, що людина померла. Пам'ятаю, раптом в одну секунду стало тихо, всі замовкли, і я сказав "Стоп реанімаційні заходи..." Лікарі, медсестри плакали, сльози капали на мертву дівчинку. Неможливо забути очі цієї дитини".

Після цього випадку на операційному столі у Олександра Бєлаша померла ще не одна дитина, жінка, чоловік. Також лікар згадує 9 березня, коли російські нелюди розбомбили пологовий будинок в Маріуполі. Саме Олександр Бєлаш був у команді лікарів, які боролися за життя вагітної жінки з фото, що облетіло увесь світ. На жаль, ні її, ні дитину не вдалося врятувати. Лікар розповідає:

"У неї були травми, несумсіні з життям, а дитина в утробі вже була мертва. Не можу забути обличчя цієї мертовї вагітної жінки".

Це була не єдина вагітна, яка загинула в той день. Тоді і багато наступних днів після того в Маріуполі було дуже багато смертей. Обстріли міста продовжуються і досі, хоча його вже фактично повністю знищили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «В Маріуполі залишилося ще дуже багато людей! Врятуйте їх, закрийте небо!» – пронизлива історія тележурналістки Олени Силенко, яка пішки з дітьми тікала з рідного міста

Щиро дякуємо нашим героїчним лікарям, які під обстрілами продовжують рятувати людей. Праця кожного з нас наближає нашу перемогу над російським ворогом.

Новини по темі