Як обрати якісну і корисну оливкову олію: Поради експерта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Марко Маркович розповів, як відрізнити справжній продукт від підробки.

Поділитися:

За світовою статистикою, близько 70% оливкової олії, яку можна придбати в продуктовому магазині, є неякісною. Кількість підробок постійно зростає, адже протягом останніх років популярність оливкової олії та попит на неї значно збільшилися. Це пов’язано з корисними властивостями натурального продукту і його позитивним впливом на здоров’я. Але, звичайно, переваг від неякісної олії — мінімум.

Як же обрати справжню оливкову олію та відрізнити її від підробки? Дипломований експерт з огляду односортових олій Марко Маркович у студії Сніданку з 1+1 дав професійні поради та розвінчав популярні міфи.  

1. Обирайте оливкову олію, на етикетці якої є позначка Extra Virgin. Вона готується шляхом механічного віджиму свіжих оливкових плодів. Така технологія дає можливість зберегти всі вітаміни і мікроелементи, що містяться в свіжих оливках.

2. Справжню якісну оливкову олію виготовляють з зелених оливок або з тих, які тільки почали змінювати колір. Продукт, зроблений з чорних оливок, має «винний» дефект — присмак оцту. Це те саме, що вживати апельсиновий фреш з гнилих апельсинів.

3. Якість оливкової олії неможливо визначити за кольором. Він залежить від сорту оливок і може бути від світло-жовтого до темно-зеленого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому потрібно вживати вітамін А та у яких продуктах його найбільше

4. Деякі виробники поділяють свою оливкову олію на види — «для смаження» і «для салатів». У цьому немає сенсу. Одна і та сама справжня оливкова олія використовується в обох випадках.

5. Гарна оливкова олія має певну гіркоту: трохи «пече» в горлі. Це позитивний знак, який свідчить про велику кількість антиоксидантів та натуральне походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти себе від шкідливої води? 

Новини по темі