Як побороти післясвяткову депресію

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як уникнути постсвяткової депресії
freepik.com

Дієві поради від спеціаліста.

Поділитися:

Робочий ритм у більшості українців вже у розпалі. Психологи застерігають, що після тривалих вихідних є імовірність, що вас може наздогнати спустошення та смуток. Така ситуація є цілком нормальною, але дозволяти їй затягнутися не варто, оскільки вона може перерости у довготривалу депресію. Тому, існує багато практик, як правильно увійти у ритмічне трудове життя, щоб воно не здавалося нестерпним.

Перше - це припинити думати, як перфекціоніст. Про те, що все тепер повинно бути ідеально, життя миттєво зміниться на краще, а мрії почнуть одна за одною збуватися. Коли перфекціоніст стикається з реальністю, у нього починаються проблеми.

Робити все повільно. Не навантажуйте себе усіма справами одразу. Вашому організмові це не дуже сподобається. Існує ілюзія, що за свята ми відновлюємо сили. Але насправді свято – це також стрес.

Фото: @freepik.com

Виключити магію. Якщо ви з тих, хто думає, що на стику двох років опівночі має відбутися диво, то психологи радять не надто цим захоплюватись, адже диво не приходить само собою. Над цим потрібно працювати. 

Більше порад від психіатра Олега Чабана дивіться у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 порад психолога для тих, хто втомився чекати дива на Новий рік

Новини по темі