Як покращити роботу мозку: поради Валентини Хамайко у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Валентина Хамайко у "Сніданку з 1+1" поділилася практичними порадами, як покращити пам'ять та концентрацію.

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Чи часто ви приходите в магазин, і забуваєте нащо? Або ж берете до рук якусь річ і в ту ж секунду втрачаєте думку, для чого ви це зробили? Якщо так, значить ваша нервова система уже втомилася. Що потрібно робити, аби покращити роботу мозку? Порадами поділилася Валентина Хамайко у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких лікарів може замінити штучний інтелект: останні новини медицини у "Сніданку з 1+1"

Як покращити роботу мозку

  • Вивчення іноземних мов — найкращий тренажер для мозку. Дивіться улюблені серіали, читайте книжки новими мовами та поринайте у світ чужої культури. Це сприятиме не лише якості вашої пам'яті, а й світогляду.

"Як показує практика, знавці іноземних мов мають кращу пам'ять, а також більш розвинене логічне мислення", — зазначає лікарка Марія Вітковська.

  • Робіть вправи на координацію. Вони чудово впливають на весь організм, адже завдяки цьому зростає концентрація та покращується пам'ять.

"Якщо ви хочете, щоб мозок активно працював, ваше тіло має бути фізично здоровим, бо мозок тренується, так само як і м'язи", — пояснює Валентина Хамайко.

  • Розвивайте дрібну моторику. Пазли, малюнки, вишивка, головоломки — усе це сприятиме активній роботі вашої нервової системи, адже пальці містять багато закінчень, які пов'язані з головним мозком.
  • Якісна збалансована їжа — запорука гарного здоров'я. Ніколи не пропускайте сніданок, адже саме цей прийом їжі "запускає" ваш мозок. Стежте, щоб ваш раціон був насиченим вітамінами С, Д та антиоксидантами. 
  • Підтримуйте питний баланс організму. Мозок на 80% складається з води, тож нормальна кількість рідини йому просто необхідно. Для дорослої людини це 30 мл на 1 кг маси тіла
  • Забезпечте достатню кількість сну. Мозку потрібно відновлюватися, тому постійне недосипання може похитнути ваше здоров'я.

Сон

Фото: Freepik

Новини по темі