Як приготувати мафіни з рибою: Рецепти Руслана Сенічкіна
Народний шеф-кухар приготував солоні мафіни з рибою.
Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини ХамайкоУсі ми звикли до солодкої випічки, але ж не можна забувати і про поціновувачів солоних страв. Ведучий програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився секретом приготування солоних мафінів з рибою.
МАФІНИ З РИБОЮ – ІНГРЕДІЄНТИ
Молоко – 100 мл.
Риба – 300 г.
Сир – 50 г.
Яйце – 2 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міфи та правда про яйця
Борошно – 5 ст.л.
Домашній майонез з базиліком – 4 ст.л.
Зелень та спеції за смаком
ЯК ПРИГОТУВАТИ МАФІНИ З РИБОЮ
1. В окремій мисці змішайте молоко, яйця, спеції, майонез та борошно. Збийте вінчиком до утворення однорідної маси.
2. Завчасно посмажте на пательні рибу (минтай чи сайду), виберіть з неї кісточки та подрібніть на маленькі шматочки.
У минтаї та сайді дуже мало кісток, а тому така риба вона швидко та просто розбирається, – зауважив Руслан Сенічкін.
3. Подрібнену рибу перекладіть у миску до молочної суміші. Туди ж додайте натертий сир та зелень. Усе перемішайте ложкою.
Тісто повинне бути консистенцією, як на оладки, – наголосив ведучий.
4. Викладіть тісто у формочки для кексів та поставте запікати на 35-40 хв при температурі 180.
Використовуйте силіконові формочки – з них легше дістати страву, – радить Руслан Сенічкін.
Рибні мафіни готуються просто і швидко. Їх можна вживати як самостійну страву на сніданок, або ж брати на перекус на роботу.
Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом пирога зі шпинатом і рибою.