Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини ХамайкоУсі ми звикли до солодкої випічки, але ж не можна забувати і про поціновувачів солоних страв. Ведучий програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився секретом приготування солоних мафінів з рибою. 

МАФІНИ З РИБОЮ – ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко – 100 мл.

Риба – 300 г.

Сир – 50 г.

Яйце – 2 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міфи та правда про яйця

Борошно – 5 ст.л.

Домашній майонез з базиліком – 4 ст.л.

Зелень та спеції за смаком

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАФІНИ З РИБОЮ

1. В окремій мисці змішайте молоко, яйця, спеції, майонез та борошно. Збийте вінчиком до утворення однорідної маси.

2. Завчасно посмажте на пательні рибу (минтай чи сайду), виберіть з неї кісточки та подрібніть на маленькі шматочки.

У минтаї та сайді дуже мало кісток, а тому така риба вона швидко та просто розбирається, – зауважив Руслан Сенічкін.

3. Подрібнену рибу перекладіть у миску до молочної суміші. Туди ж додайте натертий сир та зелень. Усе перемішайте ложкою.

Тісто повинне бути консистенцією, як на оладки, – наголосив ведучий.

4. Викладіть тісто у формочки для кексів та поставте запікати на 35-40 хв при температурі 180.

Використовуйте силіконові формочки – з них легше дістати страву, – радить Руслан Сенічкін.

Рибні мафіни готуються просто і швидко. Їх можна вживати як самостійну страву на сніданок, або ж брати на перекус на роботу.

Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом пирога зі шпинатом і рибою.