Як швидко перейти на українську мову: 6 порад від мовознавця Олександра Авраменка в ефірі “Сніданку з 1+1”

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як перейти на українську мову: поради Олександра Авраменка

Перейти на українську мову або підвищити вже існуючі знання допоможуть поради від мовознавця Олександра Авраменка, якими він поділився в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Поділитися:

Для багатьох вторгнення рф в Україну стало лише стимулом говорити рідною українською. Мова — це наша національна ознака, частина культури та душі. Ми маємо вивчати та популяризувати її як серед знайомих, так і близьких. З початком нового навчального року вкотре постало питання вивчення української мови.

Деяким все ще здається, що перехід на українську потребує надзвичайних зусиль, але насправді все дуже просто. Мовознавець Олександр Авраменко в ефірі програми "Сніданок з 1+1" поділився корисними порадами, які допоможуть швидко перейти на українську мову.

  1. Установіть в телефоні меню українською мовою.
  2. У соцмережах спілкуйтеся українською. 
  3. Читайте та слухайте книжки українською. Це пасивна українська, але теж допомагає.
  4. Дивіться фільми з українським дубляжем або просто українське кіно.
  5. Грайте в "мовний пінг-понг".
  6. Удосконалюйте свою українську за навчальними посібниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День українського словника: Олександр Авраменко розповів, яким словникам надає перевагу

За словами експерта, ці прості кроки допоможуть збагатити словниковий запас, швидко заговорити українською та просто цікаво провести час.

"Готуйте один одному в родинах завдання, тоді позбудетеся звукових зависань і суржику, бо так ви збагатите свій словниковий запас. Ось так, через гру буде і весело, і корисно вивчати українську. Той, хто програв, миє посуд після обіду", — жартома зазначив Авраменко.

Більш детально, як грати в "мовний пін-понг", дивіться у відео.

Новини по темі