Як вціліле горнятко зі зруйнованого будинку в Гостомелі потрапило до Олени Зеленської: ексклюзив від «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Вціліле горнятко з будинку у Гостомелі потрапило до Олени Зеленської: подробиці

Зворушлива історія про вціліле горнятко зі зруйнованого будинку в Гостомелі.

Поділитися:

Історія Ганни Бойко вражає своєю драматичністю: у 2014 році вона поїхала з рідного Луганська, бо не хотіла жити в окупації, а прагнула жити на території, підконтрольній рідній Україні. Доля привела Ганну в Гостомель на Київщині, де вони з чоловіком Нестором довгих 7 років будували будинок. 23 лютого 2022 року нарешті будівництво було завершено, і на найближчі вихідні 26-27 лютого родина планувала переїзд. Та не так сталося, як гадалося: на наступний день після отримання омріяних ключів від нового будинку росія почала повномасштабне вторгнення проти України, і Гостомель з перших хвилин війни опинився в епіцентрі подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із зіркових фотографів у воєнні: у «Сніданку з 1+1» Костянтин і Влада Ліберови розповіли про знакові знімки війни в України та про ситуацію у Миколаєві

Про ті страшні дні Ганна згадує:

"Той період у мене ніби в тумані. Я пам'ятаю, що чоловік дуже довго розмовляв по телефону на вулиці і через декілька годин сказав, що нашої хати вже немає".

Будинок, в якому так і не довелося пожити молодій сім'ї, зруйнував російський знаряд: дуже пошкодив дах, все вигоріло. Фактично, від будинку залишилися одні обгорілі стіни.

Гостомель

Та у зруйнованому будинку чудом вціліло 2 горнятка, які ніби нагадували про минуле мирне життя.

Гостомель

Цією драматичною і зворушливою історією Ганна поділилася зі "Сніданком з 1+1" наприкінці липня у рубриці "Щоденники війни". Тоді жінка принесла до студії ці вцілілі два горнятка, і було вирішено одне з них виставити на благодійний аукціон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вціліла кухонна шафка в Бородянці: журналісти знайшли та поспілкувалися з її власницею

Команда "Сніданку з 1+1" під час запису інтерв'ю з Соломією Вітвіцькою передала це горнятко Першій леді України Олені Зеленській. Вона залишила на ньому власний автограф і віддала назад для благодійного розіграшу. Незабаром "Сніданок з 1+1" розіграє це унікальне горнятко з такою дивовижною істоорією та підписом Першої леді. Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалі ТЕТ, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ. Слідкуйте за випусками та не пропустіть благодійний розіграш унікального горнятка. Подробиці цієї історії дивіться у відео:

Новини по темі