«Ми не будемо ховати голову в плечі і чекати, поки закінчиться війна», – Олена Зеленська про відбудову України та психологічне відновлення українців

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Олена Зеленська в інтерв'ю Соломії Вітвіцькій розповіла про Саміт Перших леді і джентльменів та психічне здоров'я українців
Instagram/op_ukraine

Перша леді України Олена Зеленська дала інтерв'ю, в якому підняла важливі теми воєнного та повоєнного життя.

Поділитися:

Олена Зеленська в інтерв'ю ведучій 1+1 Соломії Вітвіцькій розповіла про результати роботи Другого саміту Перших леді та джентльменів, торкнулася важливої теми ментального здоров'я українців, а також поділилася своїми емоціями від фотосесії для американського журналу Vogue.

Спочатку Перша леді донесла до глядачів ключові меседжі щодо важливості підтримки ментального здоров'я українців під час війни. Зеленська зізналася:

"Я позитивно ставлюся до походу до психолога, якщо є відчуття, що виникла така необхідність. Я впевнена, що кожен з нас зараз відчуває психологічний тиск, і якщо це заважає спати, ефективно працювати, жити, з цим треба щось робити. Коли в нас болить горло, ми йдемо до ЛОРа, коли болить серце, йдемо до кардіолога. Є спеціалісти, які допоможуть, якщо вам недобре в емоційному плані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніхто з нас не в порядку», — Олена Зеленська розповіла про психологічні наслідки війни для українців, з’явившись на обкладинці британського TIME

Олена Зеленська розповіла і про Національну програму психічного здоров'я, діяльність якої вона координує:

"В Національній програмі психічного здоров'я ми в першу чергу звертаємо увагу на сертифікацію людей, які будуть надавати послуги людям, що цього потребують. Не можна дозволити, щоб люди отримували неякісні послуги".

Після обговорення важливої теми ментального здоров'я, дружина Президента розповіла про результати важливого для України міжнародного заходу, який 23 липня проходив у Києві, – про Другий саміт Перших леді і джентльменів. Зеленська зауважила:

"Я задоволена, що ми його провели. До нас завітало в різних форматах 22 Перших леді, понад 40 експертів, спікерів. Саміт транслювали в різних форматах в 20-ти країнах світу. Дуже добре, що ми знову сфокусували увагу світу навколо України. Ми говорили про повоєнне відновлення в людському вимірі: ми розуміємо, що в центрі всього має стояти людина. Важливо розуміти, як відновити зруйновану інфраструктуру в Україні, щоб ми жили, вільно дихали і розвивалися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я просила про системи протиповітряної оборони, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках», – Олена Зеленська виступила у Конгресі США

Олена Зеленська вказала і на ключові теми, підняті на Саміті:

"Загалом говорили про людей, постраждалих від війни, про жінок на війні, зокрема і в ЗСУ, охорону здоров'я в України, покращення ментального здоров'я українців. Проведенням цього Саміту ми вчергове довели, що нас не зламати, ми не будемо ховати голову в плечі і чекати, поки закінчиться війна. Наступного року обов'язково треба провести цей захід, але вже у мирній Україні".

Про загальну позицію гостей Саміту щодо України Зеленська зазначила:

"В нашу перемогу вірять всі. Я не спілкувалася з жодною людиною, яка не вірить і не хоче цього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про "вечері" з чоловіком по телефону та повернення українців на Батьківщину — Олена Зеленська в ексклюзивному інтерв'ю ТСН

Під час Саміту збирали гроші на автомобілі швидкої допомоги – реанімобілі, яких Україні потрібно декілька сотень. Усього вже було зібрано на це понад 200 мільйонів гривень, і збір триває. Перша леді сказала:

"Авжеж Україна дала найбільше, але донати були не лише звідси. Були пожертви із США, Канади, Ізраїлю, Німеччини, інших країн, і навіть з Білорусі, що нас здивувало".

Розповіла Олена Зеленська і про особисте, зокрема про те, чим займаються на канікулах її діти: 9-річний Кирило та 18-річна Олександра. Дружина Президента сказала:

"Син сказав, що у нього канікули, і його не чіпати. Відпочиває. Донька здала єдиний мультипредметний тест і задоволена результатом. Тепер у неї є час, щоб написати мотиваційний лист і обрати виші, куди буде прагнути вступити. Навчатися буде в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вона — моя любов, "мій найбільший друг", "сильніша, ніж вона думала", — інтерв'ю Олени та Володимира Зеленських про війну в Україні та особисте життя (VOGUE, найцікавіші цитати)

Згадала Перша леді і про фотосесію до американського журналу Vogue, яка не залишила байдужим українське суспільство. Зйомка відбувалась за участі української команди Vogue і буде опублікована у жовтневому номері американського видання. Зйомку проводила легендарна фотографка Енні Лейбовіц, яка спеціально для цього приїздила до Києва. Зокрема неоднозначною була реакція українського суспільства на позу Першої леді на обкладинці.

Зеленська Вог

Зеленська так це прокоментувала:

"Я розумію, що кожна людина має право на свою думку, демократія на те і є демократією. З естетичної точки зору може щось подобатися, щось ні. Але я впевнена, що ця фотосесія також додасть балів Україні на міжнародній арені, тому що це видання читають мільйони людей у світі".

Новини по темі