Як вибрати якісну та смачну ковбасу: 6 порад від Костянтина Грубича

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як вибрати якісну ковбасу: поради Костянтина Грубича

У "Сніданку з 1+1" ведучий Костянтин Грубич розповів, як правильно обирати ковбасу, щоб не отруїтися.

Поділитися:

Магазинна ковбаса — не найкращий продукт для харчування, особливо в літній період. Та все ж, що робити, якщо дуже хочеться поласувати ковбасою, а бажання робити домашню немає? У цьому питанні розібрався Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати свіжу курятину: пояснили в "Сніданку з 1+1"

Як правильно обирати ковбасу

►Обирайте продукт вищого сорту з позначкою ДСТУ. Така ковбаса матиме вищу ціну, але до її складу входитиме тільки відбірне м’ясо.

►Перевіряйте цілісність оболонки. Неважливо, штучна чи натуральна оболонка. Головне — без тріщин та дір. 

►Звертайте увагу на текстуру в розрізі та на колір. Хороша ковбаса має бути без вкраплень. Якщо це сорт із салом, перевірте, щоб воно було біле, а не жовте чи сіре.

►Купляйте цілу ковбасу, а не відрізаний шматок.

►Вдома перевірте рівень крохмалю. Крапніть йодом на шматочок: якщо розчин залишається коричневим — це знак якості. Якщо ж колір змінився на синій, то цей продукт містить надлишок крохмалю. Звичайно, ті шматочки, які ви використали для експерименту, їсти не можна.

►Оберайте надійного виробника. У місці продажу мають бути належні умови та вся необхідна документація.

Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі