Чи можуть бути корисними заморожені овочіОлександр Кущ, експерт програми «Сніданок з 1+1» порадив, як правильно споживати черемшу, щоб зміцнити імунну систему організму.

Черемша (або дика цибуля) – це багаторічна травяниста рослина із роду цибулевих. У природі черемша росте в лісі і охороняється Червоною книгою України. Збирання черемші карається штрафом.

Легально придбати пучок черемши можна у господарок, які навчилися вирощувати дику цибулю у себе на городі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкорисніші весняні овочі: Які продукти подарують сили та енергію.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЧЕРЕМШІ

Черемша має фітонцидні властивості і за рівнем макро- та мікро-елементів обганяє часник у чотири рази. 

Дика цибуля допоможе при атеросклерозі та вірусних і распіраторних захворюваннях.

Зовні листки черемши нагадують конвалії, які є отруйними, тому збір черемши є не лише незаконним, а й небезпечним, – наголошує дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть молодість шкіри.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧЕРЕМШУ

  1. Дієтолог радить заварювати черемшину і пити настій для зміцнення імунітету.
  2. Ефірні олії дикої цибулі можна вдихати, щоб прочистити дихальні шляхи.
  3. Пелюстки черемшину можна покришити у салат замість звичайної цибулі.

Не варто за один раз вживати більше 15 листків черемші, - радить експерт.

КОМУ НЕ МОЖНА ВЖИВАТИ ЧЕРЕМШУ

Категорично не можна їсти черемшу людям, що страждають від язви, гострих запальних процесів шлунково-кишечного тракту та захворюванням нирок. Також не рекомендується вживати вагітним та хворим на епілепсію. 

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про корисні властивості імбиру.