Как укрепить свой иммунитет с помощью черемши

Завтрак с 1+1
07:00
Будние

Диетолог рассказал, как правильно выбрать черемшу и какими свойствами она обладает.

Поделиться:

Чи можуть бути корисними заморожені овочіОлександр Кущ, експерт програми «Сніданок з 1+1» порадив, як правильно споживати черемшу, щоб зміцнити імунну систему організму.

Черемша (або дика цибуля) – це багаторічна травяниста рослина із роду цибулевих. У природі черемша росте в лісі і охороняється Червоною книгою України. Збирання черемші карається штрафом.

Легально придбати пучок черемши можна у господарок, які навчилися вирощувати дику цибулю у себе на городі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкорисніші весняні овочі: Які продукти подарують сили та енергію.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЧЕРЕМШІ

Черемша має фітонцидні властивості і за рівнем макро- та мікро-елементів обганяє часник у чотири рази. 

Дика цибуля допоможе при атеросклерозі та вірусних і распіраторних захворюваннях.

Зовні листки черемши нагадують конвалії, які є отруйними, тому збір черемши є не лише незаконним, а й небезпечним, – наголошує дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть молодість шкіри.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧЕРЕМШУ

  1. Дієтолог радить заварювати черемшину і пити настій для зміцнення імунітету.
  2. Ефірні олії дикої цибулі можна вдихати, щоб прочистити дихальні шляхи.
  3. Пелюстки черемшину можна покришити у салат замість звичайної цибулі.

Не варто за один раз вживати більше 15 листків черемші, - радить експерт.

КОМУ НЕ МОЖНА ВЖИВАТИ ЧЕРЕМШУ

Категорично не можна їсти черемшу людям, що страждають від язви, гострих запальних процесів шлунково-кишечного тракту та захворюванням нирок. Також не рекомендується вживати вагітним та хворим на епілепсію. 

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про корисні властивості імбиру.

Звездные новости

Все видео

Новости по теме

Продолжая посещение сайта, вы соглашаетесь на использование файлов cookie и Политикой конфиденциальности

Принимаю