Яка ситуація з їжею, водою, житловою і цивільною інфраструктурою в окупованому Ізюмі (розповідь мешканця у «Сніданку з 1+1»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Яка ситуація в окупованому Ізюмі: розповідь депутата міської ради у "Сніданку з 1+1"

Скільки людей ще залишається в окупованому Ізюмі та яка ситуація в місті?

Поділитися:

Місто Ізюм в Харківській області, на жаль, знаходиться у російській окупації з 1 квітня поточного року. На включенні зі "Сніданком з 1+1" депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельник розповів про загальну ситуацію в окупованому місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в Херсоні під час окупації: чи є можливість виїхати та отримати гуманітарну допомогу (розповів активіст)

Наразі Максим Стрельник перебуває на лінії розмежування між Ізюмом та Барвінковим, оскільки в окупованому рідному місті знаходитися дуже небезпечно. Депутат розповідає:

"Російські війська зруйнували понад 80% всієї житлової інфраструктури в Ізюмі. Окупанти свідомо і цілеспрямовано наносили удари по житловим будинкам. Також знищені всі торгівельні точки, магазини, підприємства, організації, школи, дитячі адки, лікарня".

В Ізюмі до війни мешкало близько 50 тисяч жителів. Нині ж, за даними депутата, в окупованому місті залишається близько 15 тисяч людей, які не змогли чи не встигли виїхати. Про них Максим Стрельник каже:

"Ці люди фактично знаходяться в полоні у російських окупантів. Ними захищаються як живим щитом від ЗСУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з обстрілами, водопостачанням та посівною наразі в Миколаєві та Миколаївській області: у «Сніданку з 1+1» розповів Віталій Кім

Ситуація у місті фактично катастрофічна: окупанти блокують будь-які гуманітарні вантажі в Ізюм. Виживати людям допомагає лише тепла погода і допомога одне одному. Люди посадили городи, ловлять в річці рибу, і таким чином поки виживають. Але життя в окупації дуже важке і небезпечне: росіяни чинять багато воєнних злочинів по відношенню до циивільного населення. Рашисти грабують, б'ють, гвалтують, знущаються над жінками, дітьми, проводять так звані "зачистки" українських активістів. Більше про ситуацію в окупованому Ізюмі дивіться у відео:

Новини по темі