Які бувають бронежилети: типи, рівень захистку, вартість. Як перевірити надійність бронежилета (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як обрати надійний бронежилет та перевірити рівень його захисту (відео)

Про типи і вартість бронежилетів, а головне про те, як перевірити їхню надійність, розповіли у "Сніданку. Онлайн".

Поділитися:

Вони дають надію на життя, закриваючи тіло від куль. Про типи та рівень захисту бронежилетів, їхню вартість та перевірку їхньої надійності розповіли у "Сніданку. Онлайн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «В Маріуполі залишилося ще дуже багато людей! Врятуйте їх, закрийте небо!» – пронизлива історія тележурналістки Олени Силенко, яка пішки з дітьми тікала з рідного міста

Типи та рівень захисту бронежилетів

Отже, відповідно до державних стандратів, бронежилети поділяють на 3 типи:

Тип А – бронежилет на основі м'яких тканин. Такі бронежилети можна носити під одягом, вони можуть захистити від кулі, випущеної з пістолету. Проте захисна ефективність бронежилетів типу А у бойових умовах майже нульова.

Тип Б – напівжорсткий бронежилет. Ці бронежилети виготовляють зі спеціальної тканини, також вони мають захисні плити. Тип Б надійніший за тип А, але для війни теж не дуже годиться.

Тип В – жорсткий бронежилет, найчастіше використовується у бойових умовах. Тож саме бронежилети типу В закуповує Міноборони та волонтери для української армії. Ці бронежилети мають жорсткі бронеелементи, так звані плитоноски (в них розташовані плити, які захищають життєво важливі органи). Чим вища бронездатність цих плит, тим вища ціна на бронежилет.

Волонтери наголошують: для українських військових зараз закуповуються бронежилети не нижче 4 рівня захисту, вони здатні зупинити більшість ворожих калібрів. Середня вартість такого бронежилета в Україні близько 7 тисяч гривень, за кордоном ціна стартує від 250 євро.

Бронежилет

Чому і як варто перевіряти надійність бронежилета?

Надійність цього захисного спорядження треба перевіряти, тому що закордонні бронежилети розраховані на зброю відповідно до натівських стандартів. Справа в тому, що російські загарбники стріляють із забороненої зброї, бронебійними кулями, які заборонені в усьому цивілізованому світі. Тому надійність бронежилетів для наших військових має бути максимальною, з урахуванням того, зяким ницим, підступним противником ми воюємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На очах у сина російський нелюд вбив батька: трагічна історія сім’ї Нечипоренків з Бучі у «Щоденниках війни»

Щоб перевріити надійність бронежилета, треба провести відстріл його захисних плит. Дивіться у відео, як це можна зробити:

Наголошуємо на тому, що заради безпеки, особистої та оточуючих, краще перевіряти надійність бронежилета у спеціальних акредитованих лабораторіях, контакти яких можна знайти у мережі.

Сюжети та коментарі експертів на найактуальніші теми сьогодення, а також включення відомих людей дивіться щодня з 09:00 до 12:00 у "Сніданку.Онлайн": на Ютуб-каналі програми та на телеканалах ТЕТ і 2+2 на ТБ.

Новини по темі