На очах у сина російський нелюд вбив батька: трагічна історія сім’ї Нечипоренків з Бучі у «Щоденниках війни»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Жорстокість російських окупантів не має меж: у "Щоденниках війни" розповідаємо про трагедію сім'ї Нечипоренків з Бучі.

Поділитися:

Про нелюдський вчинок російських загарбників, які на очах у сина вбили батькам без жодної на те причини, розповіли сьогодні у "Щоденниках війни" у "Сніданку. Онлайн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія жінки, що була свідком бомбардування пологового відділення № 3 у Маріуполі

Алла Нечипоренко народилася, та виросла в Бучі. Тут вона працювала у дитячому садочку і разом з чоловіком Русланом виховувала 3 синів. Коли війна прийшла, родина вирішила залишитися у своєму приватному будинку і нікуди не їхати.

Щоденники війни

Трагедія сталася 17 березня, коли Руслан разом з 14-річним сином Юрієм поїхали на велосипедах за гуманітарною допомогою, прикріпивши білі пов'язки на транспорт, рюкзаки та рукави. Саме тоді назустріч їм вийшов російський військовий, розстріляв чоловіка, а сина поранив в руку. Алла Нечипоренко розповіла про ці страшні події на відеовключенні зі "Сніданком. Онлайн":

"Ми жили спокійним, звичайним життям. Але після цієї трагедії я усвідомила, що єдине, чим я можу допомогти, – це оприлюднити дану ситуацію. Щоб всі зрозуміли, з ким насправді ми маємо справу, і були обережнішими".

Щоденник війни

Про день, коли вона втратила чоловіка, Алла згадує:

"Це був звичайний ранок в окупації. З'явилася інформація, що в приміщенні Бучанської міської ради буде видаватися гуманітарна допомога. У нас була необхідність у ліках і деяких продуктах харчування, тому чоловік, знаючи про зелений коридор та про те, що це все офіційно, з дитиною вирушив за ліками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Страх з’являвся у моменти тиші», – у «Щоденниках війни» історія евакуації з окупованої Бучі

Про події, які відбулися потім, Алла переповідає з розповіді сина Юрія:

"Із блокпосту вийшов російський військовслужбовець, попросив зупинитися. Руслан та Юра зупинилися, підняли руки і повідомили, що йдуть за гуманітарною допомогою, без зброї. Після цього сталося незбагненне: на очах у дитини ця істота двічі вистрілила у чоловіка, а потім і в дитину. Всього було 6 пострілів: 2 кулі дитині поранили руку, а 3-тя була націлена в голову. Куля, що призначалася моєму сину в голову, пройшлася по тканині капюшона, так він вижив. Останній постріл було здійснено в тіло мого мертвого чоловіка. І все це на очах дитини".

Син Алли деякий час ще лежав на землі, потім підняв голову, побачив, що нікого немає, і чимдуж побіг. Якимось чином, сам не пам'ятаючи чому, 14-річний Юра опинився у дитячому садочку, де працювала мама. Там йому надали допомогу підручними засобами і провели додому. Про психологічний стан сина зараз Алла розповідає:

"Юра тримається, він у нас боєць по натурі".

Усвідомивши свою страшну втрату Алла вирішила їхати з Бучі, але перед тим вона хотіла забрати тіло свого чловіка і поховати його. На те, щоб забрати його, пішла доба. Зрештою Руслана Нечипоренка поховали на подвір'ї його власного дому. Після цього, 19 березня, Алла з 3-ма синами та свекрухою виїхала з Бучі, наразі вони у безпечному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни. Алевтина Швецова виїхала з Маріуполя під обстрілами і провезла український прапор через 17 російських блок-постів

Жінка не полишає надії притягнути до відповідальності нелюдів, які без всіляких на те причин позбавили життя її чоловіка та поранили сина.Вона розповідає:

"Я заявила про вбивство в поліцію, ми дали свідчення в прокуратуру, вже були здійснені допити. Також ми підготували і передали документи до міжнародного суду для покарання винних. Звісно, що це буде можливо після закінчення війни, але ми в це віримо".

Насамкінець Алла Нечипоренко сказала:

"Найдорожче, що в мене зараз є – це мої діти, вони зараз зі мною. І ми обов'язково повернемося в Бучу після нашої перемоги, думками я постійно там, там моє серце, душа. Наш будинок мій чоловік будував власними руками, він тепер там похований, інших варіантів не може бути – лише овернутися".

Сюжети та коментарі експертів на найактуальніші теми сьогодення, а також включення відомих людей дивіться щодня з 09:00 до 12:00 у "Сніданку.Онлайн": на Ютуб-каналі програми та на телеканалах ТЕТ і 2+2 на ТБ.

Новини по темі