Їжа для розуму: Які продукти змусять мозок працювати краще

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розповіла, які продукти стимулюють мозкову діяльність та покращують пам'ять.

Поділитися:

Безглютенова дієта: Плюси і мінуси харчування без глютенуУ програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про правильне харчування для поліпшення мозкової діяльності та порадила, які продукти потрібно вживати, щоб покращити пам'ять.

Читайте також: Цинк для покращення імунітету та розумової діяльності: Поради дієтолога.

Мозок – одне з найвидатніших творінь еволюції. Він досі залишається таємницею для багатьох учених, які вважають, що знають про нього набагато менше, ніж про космічний простір.

Здатність пам’ятати у мозок закладається з моменту народження, а от стан пам’яті та її розвиток залежить від людини, - підкреслює дієтолог.

Правильне харчування та активний спосіб життя суттєво покращують мозкову діяльність.

ЩО НЕГАТИВНО ВПЛИВАЄ НА МОЗОК

Факторами, які згубно впливають на роботу мозку, є нераціональне харчування, токсичні та хімічні речовини. Також негативні наслідки для мозкової діяльності мають пошкодження головного мозку, захворювання органів та систем, постійна психоемоційна напруга, хронічна втома і відсутність нормального сну.

ЯК ПОКРАЩИТИ ПАМ'ЯТЬ ТА ПІДВИЩИТИ ІНТЕЛЕКТ

  1. Вести активний спосіб життя.
  2. Бути соціально активним.
  3. Відрегулювати режим дня та раціональне харчування.
  4. Мати повноцінний сон.
  5. Тренувати інтелект.
  6. Максимально усунути вплив негативної інформації ззовні.

ЩО ВЖИВАТИ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПАМ’ЯТІ

Найважливішими продуктами тваринного походження, які покращують пам'ять, є нежирні сорти м’яса, риба та морепродукти, яйця, різноманітні крупи та нежирні кисломолочні продукти.

Рослинного походження – овочі, зелень, бобові та олія. Також надзвичайно корисними є фрукти, сухофрукти, горіхи, мед і навіть шоколад та кава.

Щоб покращити пам'ять необхідно щодня їсти корисні продукти, пити достатньо води, не переїдати і не голодувати, - зазначає Галина Незговорова.

Пам’ятайте, погіршення пам’яті загрожує серйозними наслідками для здоров’я, а тому за перших ознак будь-яких порушень потрібно негайно звертатися до лікаря.

Нагадаємо, не так давно дієтолог розповіла, як знизити ризик розвитку онкозахворювань і підвищити імунітет за допомогою селену.

Новини по темі