Як покращити мозкову діяльність

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Поради дієтолога: Які продукти стимулюють мозкову діяльність та покращують пам'ять.

Поделиться:

 

Безглютенова дієта: Плюси і мінуси харчування без глютенуУ програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла усе про правильне харчування для поліпшення мозкової діяльності та порадила, які продукти потрібно вживати, аби покращити пам'ять.

Читайте також: Цинк для покращення імунітету та розумової діяльності: Поради дієтолога.

Мозок – одне з найвидатніших творінь еволюції. Він досі залишається таємницею для багатьох вчених, які вважають, що знають про нього набагато менше, ніж про космічний простір.

Здатність пам’ятати у мозок закладається з моменту народження, а от стан пам’яті та її розвиток залежить від людини, - підкреслює дієтолог.

Правильне харчування та активний спосіб життя здатні неабияк покращити мозкову діяльність.

ЩО МОЖЕ НЕГАТИВНО ВПЛИВАТИ НА МОЗОК

Факторами, які негативно впливають на роботу мозку, можуть стати нераціональне харчування, токсичні та хімічні речовини. Також погані наслідки для мозкової діяльності матимуть пошкодження головного мозку, захворювання органів та систем, постійна психоемоційна напруга, хронічна втома і відсутність нормального сну.

ЯК ПОКРАЩИТИ ПАМ'ЯТЬ ТА ІНТЕЛЕКТ

  1. Вести активний спосіб життя.
  2. Бути соціально активним.
  3. Відрегулювати режим дня та раціональне харчування.
  4. Мати повноцінний сон.
  5. Тренувати інтелект.
  6. Максимально усунути вплив негативної інформації ззовні.

ЩО ВЖИВАТИ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПАМ’ЯТІ

Найважливішими продуктами для пам’яті тваринного походження є нежирні сорти м’яса, риба та морепродукти, яйця, різноманітні крупи та нежирні кисломолочні продукти.

Рослинного походження – овочі, зелень, бобові та олія. Також надзвичайно корисними стануть фрукти, сухофрукти, горіхи, мед і навіть шоколад та кава.

Щоб зміцнити пам'ять необхідно щодня їсти корисні для неї продукти, пити достатньо води, не переїдати і не голодувати, - зазначає Галина Незговорова.

Пам’ятайте, погіршення пам’яті людини загрожує серйозними наслідками для здоров’я, а тому за перших ознак потрібно негайно звертатися до лікаря.

Нагадаємо, не так давно дієтолог розповіла, як знизити ризик розвитку онкозахворювань і підвищити імунітет за допомогою селену.

Новости по теме