Янголи на війні: у Міжнародний день медичної сестри у «Сніданку з 1+1» розповіли про подвиги наших медпрацівників

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як наші медичні сестри працюють в умовах війни: історії і факти у "Сніданку з 1+1"
Facebook Міністерство охорони здоров'я України

У Міжнародний день медичної сестри вітаємо наших янголів на війні та розповідаємо про їхні подвиги.

Поділитися:

12 травня відзначається Міжнародний день медичної сестри. У "Сніданку з 1+1" директорка Центру розвитку медсестринства МОЗ України Катерина Балабанова розповіла про те, як наші медсестри та медбрати працюють в умовах війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія медсестри, яка до останнього рятувала людські життя в окупованій Бучі

Катерина Балабанова розповідає:

"Там, де була росіяйська армія, часто нічого не залишається від лікарень. В таких надскладних умовах відбувається зараз робота медичних працівників, зокрема і медичних сестер та братів. Але наші героїчні медики часто в першу чергу думають про професію і про інших людей, а вже потім про себе".

Катерина Балабанова навела приклади героїзму українських медсестер на війні. Наприклад, розповіла про Віру Целик, акушерку з Чернігівського пологового будинку, яка 46 днів перебувала в бомбосховищі і приймала пологи. Про неї Балабанова розказує:

"Завдяки Вірі Миколаївні та іншим медичним працівникам цього пологового за цей період народилося 136 дитини, з них 3 двійні, 2 трійні та 22 дитини з малою вагою, яких виходили у спеціальних боксах. Якби не вона, половина з цих пологів могла не відбутися, а частина породіль могли загинути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина-медик, донька мера Бучі, розповіла, як рятувала 9-річну дівчинку без руки: розповідь про 16 днів в окупації ("Щоденники війни")

Також розповіла Катерина Балабанова і про воєнні злочини російських військових на окупованих територіях:

"Наприклад, місто Тростянець, там повністю знищена лікарня. Окупація в місті була місяць. Коли росіяни звідти йшли, до лікарні приїхав танк і методично, 5 днів поспіль, бив по будівлі. В цей час наші медики героїчно евакуйовували пацієнтів".

Катерина Балабанова запевняє, що Україна не забуває про свої медиків, які змушені працювати на тимчасово окупованих територіях:

"Національна служба здоров'я робить виплати всім лікарням, зокрема і тим, де зараз окупація. На рахунки лікарень заходять гроші, і коли там буде Україна, все буде розморожено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хірург з Маріуполя у "Сніданку з 1+1" з розпачем розповів про неврятовану вагітну з розбомбленого пологового та безліч інших невинних жертв російської агресії ("Щоденники війни")

У Міжнародний день медичної сестри 2022 вітаємо всіх, хто, незважаючи ні на що, героїчно рятує людей. Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1": як наші медсестри працюють в умовах війни:

Новини по темі