Капуста броколі – поживний та корисний дієтичний продукт, до того ж – бюджетний.

Нижче ви дізнаєтесь, як звичайна відварна капуста може стати вишуканою стравою, завдяки правильному соусу.

Інгредієнти:

- капуста броколі, 1 качан,

- болгарський перець, 1 шт.,

- часник, 2 зубчика,

- перепелине яйце, 2 шт.,

- домашні сухарі, 25 г,

- оливкова олія, 130-150 мл,

- сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  1. Розбираємо капусту на суцвіття та відварюємо в підсоленій воді, протягом 3-4 хв. або на пару – 5-7 хв.

Пильнуємо, щоб не переварити капусту.

  1. Нарізаємо завчасно запечений перець.

Перці запечіть у духовці, на грилі чи відкритому вогні. По готовності – перекладіть їх у пакет та залиште на кілька хвилин пропаритись. Після чого – легко зніміть шкірочку.

3. Додаємо нарізані перець чилі та часник.

4. Подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Після чого – додаємо паніровочні сухарі, яйця, сіль. перець та потрохи вливаємо рослинну олію.

Цей соус за структурою чимось нагадує майонез, але має унікальний, дуже цікавий смак. Традиційно подається до рибних супів та інших страв із морепродуктів. Але, як переконує Едуард Насиров, з вареними овочами даний соус – просто неперевершений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схудунути за допомогою броколі: Поради дієтолога

5. Викладаємо капусту броколі на тарілку. поливаємо соусом та смакуємо.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО БРОКОЛІ:

- Броколі вивели з дикої капусти винахідливі древні римляни.

- Американський президент Томас Джеферсон особисто вирощував Броколі у своєму маєтку.

- У США ця капуста здобула популярність завдяки італійцям. Емігранти навчили американців готувати броколі, і з тих пір вона стала одним із улюблених інгредієнтів їх «фірмових» страв.