«Час розкривати Європі нашу спадщину», – Ірма Вітовська у «Сніданку з 1+1» розповіла про марафон інтерв’ю про Україну після презентації фільму «Коза Ностра» в Італії

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ірма Вітовська у «Сніданку з 1+1» розповіла про безліч інтерв’ю про Україну, які вона дала в Італії після презентації фільму «Коза Ностра»
Facebook Ірма Вітовська-Ванца

Акторка Ірма Вітовська у "Сніданку з 1+1" розповіла про те, що її питали про Україну італійські журналісти під час презентації фільму "Коза Ностра".

Поділитися:

З початком війни, яку 24 лютого проти України розгорнула росія, відома акторка Ірма Вітовська перебралася з сім'єю з Києва на захід України. Там вона займалася волонтерством, про що й розповіла в інтерв'ю "ЖВЛ".

Днями ж в Італії відбулася презентація комедії україно-італійського виробництва від FILM.UA Group та Pepito Produzioni Коза Ностра, в якій Ірма Вітовська зіграла головну роль, і акторку запросили взяти в ній участь. Про це Вітовська розповідає на включенні зі "Сніданком з 1+1":

"Я не хотіла залишати Україну в такий час, думала доєднатися до презентації онлайн. Але потім мені дуже багато людей почали писати, що я повинна говорити про Україну і використовувати для цього всі можливі майданчики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макс Барських виступить на конференції MusicCon в рамках Billboard Music Awards 2022

Тож Ірма Вітовська поїхала з 11-річним сином Орестом до Італії, бо їй неспокійно було залишати його в Україні через війну і ризики, пов'язані з нею. 26 квітня у Римі відбулася презентація фільму "Коза Ностра", а також велика прес-конференція. Про цей захід Ірма Вітовська розповідає:

"Було дуже багато журналістів. У мене був марафон інтерв'ю з 11 ранку до 5 вечора".

Ці інтерв'ю мали велику цінність, адже місцеві журналісти цікавилися не лише фільмом, а й війною в Україні. Також їх цікавило багато питань, пов'язаних з історичним становленням української нації, направлені на те, щоб зрозуміти, хто ми і чому не є з росіянами "одним народом". Ірма Вітовська наводить такий приклад:

"Одна журналістка запитала мене, коли було засновано Київ, а коли Москву. Вони хочуть розібратися, хто ми. Зараз час історичного фронту, час розкривати Європі нашу спадщину, нашу історію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як московія привласнила собі назву «Русь»: історичні факти у фільмі «Україна. Повернення своєї історії»

Ірма Вітовська каже, що італійці дуже підтримують українців і хочуть допомогти. Їх шокує мародерство та страшні воєнні злочини, які росіяни чинять на окупованих українських територіях і які відкрилися всьому світу після Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки. 

Про цінність фільму "Коза Ностра" для нашої боротьби Ірма Вітовська розповідає:

"Героїня з "Коза Ностра" може стати народною в Італії. Для України це шанс мати ще одну симпатію від простих громадян Італії. Прем'єра цього фільму в Україні обов'язково буде, після нашої перемоги".

“Коза Ностра”– це гангстерська сімейна комедія, що розповість про пригоди української заробітчанки Влади Кози, яка допомагає італійському мафіозі залагодити конфлікти із дітьми, спадкоємцями клану, і, як наслідок, повернути колишню могутність. В італійський прокат комедія виходить вже у травні.

Коза НостраФОТО: Facebook Ірма Вітовська-Ванца

Дивіться відеовключення Ірми Вітовською у "Сніданок з 1+1":

Новини по темі