«Це нам буде уроком, що потрібно зближатися з цивілізованою частиною світу, а не шукати вікно в пекло у москалів», – Валерій Харчишин розповів про зруйнований будинок у Гостомелі та благодійниу тур на підтримку України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Валерій Харчишин розповів про знищений у Гостомелі будинок та про благодійний тур на підтримку України
Instagram/valeriy.kharchyshyn_dr

Фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин розповів про зруйнований вщент окупантами будинок у Гостомелі та про благодійний тур Європою на підтримку України.

Поділитися:

Фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин розповів у "Сніданку з 1+1", чим займається під час війни та чи вціліло хоч щось у його будинку в Гостомелі, який знищили російські окупанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзив зі "Сніданку з 1+1": гурт "Антитіла" випустив пісню з британським співаком Едом Шираном (Тарас Тополя розповів про прем'єру)

Валерій Харчишин згадує, як зрозумів, що почалася війна:

"Я прокинувся і у вікні побачив зариво від вибуху полігону Нацгвардії".

Тоді Валерій вирішив шукати надійне сховище, а коли зрозумів, що знайти поруч з домом його не може, вирішив евакуювати сім'ю. Харчишин має 3-х синів, і старший одразу ж виявив бажання піти зі зброєю в руках захищати Україну. Валерій тоді вмовив його почекати, спочатку перевезти родину у безпечне місце. Зрештою вони вирішили, що воювати піде хтось один: або старший син, або Валерій. Але довго чекати молодий чоловік не збирався. Харчишин розповідає:

"В Житомирі, нікому нічого не сказавши, він вийшов від нас і пішов записався до лав територіальної оборони. Тепер він воює".

Пішов до війська і брат Валерія Харчишина. А сам музикант відвіз молодших синів за кордон, собаку до матері, а сам займається збором коштів для ЗСУ та виступає на благодійних концертах на підтримку України. Наразі Валерій Харчишин разом з гуртом "Друга ріка" перебуває у благодійному турі містами Європи "Хто, якщо не ми?"

Друга РікаФОТО: Instagram/valeriy.kharchyshyn_dr

Російські окупанти вщент знищили будинок Валерія Харчишина в Гостомелі, який він будував багато років. Ось, як він виглядав до війни:

Харчишин будинокФОТО: Instagram/valeriy.kharchyshyn_dr

А ось, що залишилося від цього будинку після того, як там тимчасово побував "русский мир":

Будинок Гостомель ХарчишинФОТО: Instagram/valeriy.kharchyshyn_dr

Про знищений дім Валерій з розпачем написав у соцмережах:

"Для моїх дітей цей будинок — їхній дім. Їхня Україна. Вчора він повністю згорів. Орки влучили в нього. У моїх дітей тепер немає «їхньої України». Їм нема куди повернутися". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьогодні мені важко співати… мені нема куди повернутись", — Ірина Білик розповіла, що у її будинку майже місяць жили російські окупанти

Нещодавно Валерій Харчишин показав фото знищеного будинку у соцмережах та збирав кошти на амуніцію для військових. Про це він розповідає:

"Я насправді не сумую зараз за будинком, добре, що всі живі, у безпеці. Я не жаліюся, я показав знищений будинок лише для того, щоб зібрати кошти на амуніцію. Зрештою люди зібрали 1 мільйон гривень, українці неймовірні!"

Вивезти з будинку до його зруйнування Харчишин майже нічого не встиг, адже попередньо його розграбували. Музикант каже:

"Я встиг забрати лише гітару наймолодшого сина".

При згадці про дітей у Валерія Харчишина на очах почали бриніти сльози. Він сказав:

"Сподіваюся, що я їх скоро побачу, бо вже 2 місяці не бачилися. Я просто сумую за дітьми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «В нашій родині дуже велике горе, бабуся і дідусь просто не витримали цього», – Даша Астаф’єва розповіла у «ЖВЛ» про особисту драму під час війни

Валерій Харчишин закликає кожного долучатися до нашої боротьби з російським агресором усіма можливими способами. Музикант зауважує:

"Це нам буде уроком, що потрібно зближатися з цивілізованою частиною світу, а не шукати вікно в пекло у москалів".

Дивіться, як Валерій Харчишин у "Сніданку з 1+1" розповів про благодійний тур на підтримку України та про свій знищений будинок у Гостомелі:

Новини по темі