«В нашій родині дуже велике горе, бабуся і дідусь просто не витримали цього», – Даша Астаф’єва розповіла у «ЖВЛ» про особисту драму під час війни

Співачка Даша Астаф'єва дала інтерв'ю "ЖВЛ" та розповіла про своє життя під час війни
Instagram/da_astafieva

Співачка Даша Астаф'єва ексклюзивно для "ЖВЛ" розповіла, як допомагає країні під час війни.

Поділитися:

Співачка Даша Астаф'єва дала відверте інтерв'ю "ЖВЛ", у якому розповіла про те, чому вирішила залишатися в Києві, чим наразі займається та яке горе спіткало їхню родину під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Даша Астаф’єва у «Сніданку. Онлайн» розповіла про «картопляні війська» — як щодня готує їжу для захисників України

Даша Астаф'єва з перших днів війни залишається в Києві. Вона говорить, що вся її родина, тато, мама, брат не хотіли їхати, і залишитися в столиці було і її бажанням. Наразі вона працює у волонтерському центрі на кухні: чистить близько 1 мішка картоплі на день. Про цю свою роботу Даша каже:

"Я розумію, що я не можу тримати зброю, стріляти, я не знаю, чи змогла б я вбити людину. Але хтось повинен фізично допомагати, і я це роблю. Я побачила, як це важливо, коли ти приходиш в місце, де люди роблять добрі справи".

АстафьеваФОТО: Instagram/da_astafieva

З початку війни Даша Астаф'єва лише один раз усього на тиждень поїхала трохи відпочити від роботи, але повернулася знов до своїх нових обов'язків. Каже, що через монотонну фізичну роботу у неї запалилися суглоби, тож вона трохи більше часу дає зараз собі на відпочинок, але покидати волонтерство точно не збирається. Про свій стан до тижневого відпочинку Даша розповідає:

"Я дуже багато плакала, не спала. Я перечитала кожну історію про зґвалтування жінок, про те, як шукають дітей, і знаходять їх мертвими, як не можуть дістатися до тварин. Тож мені треба було поїхати, побути без телефону. Мені зараз вже немає чим плакати, тому що я так наплакалася за ці перші дні війни!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшні кадри. Ведучий Дмитро Комаров показав звільнену від росіян Бучу: заміновані навіть дитячі майданчики

Розповіла Даша Астаф'єва і про особисту драму, яка спіткала їхню сім'ю під час війни. Співачка ділиться з "ЖВЛ":

"В нашій родині дуже велике горе, у нас померли бабуся і дідусь, вони просо не витримали цього. Ще один дідусь зараз знаходиться в реанімації. Старенькі люди просто не витримують цих жахів війни".

На жаль, ні попрощатися з рідними людьми, ні поховати їх Даша не мала змоги. І вона каже, що це той біль, який залишиться з нею назавжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко розповіла «ЖВЛ», як з чоловіком готувалися до війни та заздалегідь вивезли дітей

Про свої професійні плани Даша Астаф'єва розказує, що її зараз багато запрошують виступати, але вона поки не може співати, не вистачає та це моральних сил.

«Зі мною щось сталося. Я дивлюсь навіть на свої фотографії, і мені здається, що це не я. Я нещодавно відкрила свій гардероб. Там корсети, сукні, нові концертні костюми. Я ніколи не зможу це носити. Якщо я й буду співати, то це будуть інші пісні», – зізнається співачка.

Про один поклик душі Астаф'єва розповідає глядачам "ЖВЛ":

"Мені так зараз хочеться перейти на українську, щоб навіть мовою їхньою не користуватися, у мене така ненависть до всього російського".

Інтерв'ю "ЖВЛ" співачка дала саме українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи існує правило, яке дозволяє писати «росія» з маленької букви: пояснив мовознавець Олександр Авраменко

Про те, що вона хоче зробити після нашої перемоги, Даша Астаф'єва каже:

"Хотілось би озвучити мультфільм, зробити щось для малечі. Ми всі разом будемо будувати нову країну, яка буде прикладом для всього світу. Це просто фантастика,що роблять наші захисники, ми точно переможемо!"

Повне інтерв'ю Даші Астаф'євої "ЖВЛ" дивіться у відео: