Чем грозит безглютеновая диета
В чем заключаются особенности продуктов без глютена.
Олексій Душка розповість, як схуднути на 20 кілограмівУ світі набирає популярності безглютенова дієта, однак мало хто дізнається про її особливості та чи несе вона принаймні якусь користь. Програма «Сніданок з 1+1» розповіла про вражаючі результати американських досліджень впливу безглютенової дієти на організм.
Глютен – це група запасаючих білків, які містяться в злаках (зернах) пшениці, жита, вівса та відповідно всіх продуктах, що з них виготовляються.
Потрапляючи у воду, глютен утворює клеїсту речовину. За рахунок цього тісто на хліб є таким еластичним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад, як вибрати якісний і корисний хліб.
Шоколадне печиво без борошна: Рецепти Руслана СенічкінаУ глютені рослина запасає поживні речовини. Безглютенові продукти містять білок іншого походження, але він так само виконує запасаючу функцію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою вівсянки.
Глютен є шкідливим винятково для людей, що страждають від хвороби целіакія – це алергія на глютен.
Іллінойський університет довів, що у США 25% населення дотримується безглютенової дієти. Вони не страждають на целіакцію, а йдуть на це, аби мати гарну фігуру та підтримувати здоров'я міцним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який хліб їсти, щоб не гладшати.
Як швидко лікувати віруси та зміцнити імунітет: Поради лікаряВідмовившись від клітковини, що міститься у пшеничному, вівсяному, житньому чи ячмінному борошні, люди переважно обирають рисове, яке з добрив та грунтової води поглинає миш'як та ртуть. Ці речовини спричиняють хвороби серцево-судинної системи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця.
Наразі учені-медики з'ясовують, які ще наслідки має такий спосіб харчування.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що корисно їсти на сніданок.