Чому пісні солодощі шкідливі для здоров'я?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Пісні солодощі шкідливі для здоров'я
freepik.com

Деякі сучасні пісні продукти – ще одне джерело небезпеки.

Поділитися:

Під час посту, ми обмежуємо себе у продуктах тваринного походження. А коли хочеться поласувати солоденьким, то зазвичай звертаємо увагу на напис «пісні солодощі». Проте варто бути вкрай обережними із такими продуктами. Адже у них криється справжня небезпека для здоров’я.

Що таке трансжири і чому вони небезпечні для організму

Почнемо з того, що жири – необхідний компонент їжі, тому повністю виключати їх з раціону в жодному разі не можна, - зауважують лікарі.

Є два типи жирів: тваринні (вони є важливим енергетичним резервом нашого організму), та рослинні (є джерелом особливих сполук, які тіло використовує для побудови нових клітин, роботи нервової системи, зменшення запалення). Наш організм настільки призвичаївся отримувати ці речовини з їжею, що вже не може синтезувати деякі з них самостійно – тому вони носять назву незамінних.

Трансжири – неприродні «змінені» форми жиру. На жаль, наш організм не в змозі розрізнити синтетичні типи жирів від природніх і при потраплянні трансжирів включає їх в усі метаболічні процеси. Це призводить до цілої низки патологічних змін.

Щоб зменшити споживання трансжирів варто дотримуватись простих рекомендацій:

Уникайте маргарину та продуктів, які готуються з його використанням. Найбільш небезпечні – випічка, чіпси, картопля фрі, попкорн та інші обсмажені у фритюрі смаколики

Уважно читайте етикетки. Зазвичай сучасні виробники уникають вживання терміну «трансжири», вживаючи синоніми на кшталт «гідрогенізована», «частково гідрогенізована» олія або «рослинні вершки».

Не купуйте шоколадних цукерок, тістечок і тортів, якщо на етикетці написано «пісне». Всі вони готуються на основі гідрогенізованих жирів.

Фото: unsplash.com

Пам’ятайте! Вершкове масло, хоча і дорожче, але значно цінніше і корисніше, адже містить мало трансжирів і є джерелом вітамінів А, Д і Е.

Тому, якщо ви вирішили дотримуватись посту, споживайте корисну і здорову їжу: заправляйте салати оливковою олією, а на десерт – поласуйте сухофруктами та горішками.

Як збагатити пісне меню корисними жирами, білками та вітамінами, дивіться у відео.

ЧИТАТЙЕ ТАКОЖ: 10 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст

Новини по темі