День літнього сонцестояння: про магічні ритуали у це свято розповіла письменниця Лада Лузіна

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
День літнього сонцестояння та Івана Купала: спільне і відмінності,магічні ритуали (розповідає Лада Лузіна)
Facebook Lada Luzina

День літнього сонцестояння вважається одним з найпотужніших енергетичних днів у році. Про магічні ритуали в це свято розповіла Лада Лузіна.

Поділитися:

Письменниця та дослідниця старовинних українських традицій Лада Лузіна раніше у "Сніданку з 1+1" розповідала, чому день літнього сонцестояння пов'язаний зі святом Івана Купала та які існують магічні ритуали в ці дні.

Наші пращури вірили, що в день літнього сонцестояння, 21 червня, Сонце входило в домівку Місяця. Це символізувало поєднання чоловічого й жіночого начал, і в найкоротшу ніч року є великий шанс знайти особисте щастя. Також це свято на честь сонця, світла, дуже енергетично сильний день у році. Раніше свято літнього сонцестояння та Івана Купала було спільним, по суті, це було одне й те ж свято. Проте згодом, через плутанину з різними календарями літочислення, а також через вплив церкви, Івана Купала у нас почали відзначати на 2 тижні пізніше. Лада Лузіна вважає, що це неправильно, і саме день літнього сонцестояння найбільше енергетично підходить для різних магічних ритуалів.

Традиції та ритуали у день літнього сонцестояння

Лада Лузіна розповідає, що саме від дня літнього сонцестояння зазвичай розпочинається справжня літня спека. Письменниця каже:

"Це день зустрічі води та сонця, чоловічого та жіночого начал. Це вважався найкращий день для зачаття дітей і для формування пари".

Лада Лузіна наводить приклад магічних ритуалів, які можна проводити у день літнього сонцестояння:

►Якщо дівчина (жінка) хочете дізнатися, як будуть розвиватися її стосунки з хлопцем (чоловіком), треба сплести вінок і пустити його у річку. Якщо вінок заплив далеко, стосунки будуть міцні і гармонійні, якщо його швидко прибило до берега, це означає, що стосунки скоро завершаться або й не почнуться. Якщо ж вінок розплівся чи стоїть на місці, це значить, що хтось вам дурить голову.

►Літнє сонцестояння вважається найкращим енергетично днем, щоб позбутися непотрібних речей та думок, які вас обтяжують. Варто буквально спалити все непотрібне, якщо це безпечно. Якщо ж такої можливості немає, напишіть на папері те, від чого хочете позбутися, і спаліть його. Лада Лузіна говорить:

"День літнього сонцестояння – це зустріч води та вогню. Це унікальний день, такий день лише один у році. Це можливість позбутися всього, чого не хочеться мати у своєму житті". 

►У день літнього сонцестояння варто загадати бажання біля водойми (річки, озера, ставка), і воно повинно здійснитися. 

Детальніше поради Лади Лузіної щодо дня літнього сонцестояння дивіться у відео:

Новини по темі