Дієта для чоловіків і жінок: Чому важливе індивідуальне меню

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У програмі Сніданок з 1+1 лікар-дієтолог розповів, що варто їсти чоловікам і жінкам для нормального функціонування організму.

Поділитися:

Зелений чай відкладає процес старіння: Поради дієтологаДієтологи стверджують, що різноманітні страви – це добре, а індивідуальні – ще краще. Вони радять розділяти раціон для чоловіків та жінок.

Це пов’язано з різною кількістю необхідних поживних речовин, швидкістю метаболізму та особливістю гормонального фону.

Якщо не розділяти раціон, може не вистачати енергії і можливі проблеми з репродуктивністю, – стверджує дієтолог Олександр Кущ.

Для чоловіків важливо, щоб продукти містили велику кількість поліненасичених жирних кислот. Жіночий раціон харчування має бути багатим на фітоестрогени.

Тож у чоловіків на тарілці має бути багато м’яса, зелені, шпинату та селери.

Жінки ж будуть почуватися чудово, якщо їстимуть томати, журавлину, різні види капусти, горіхи та насіння.

Універсальними продуктами, які корисні як для чоловіків, так і для жінок, є риба та морепродукти.

ЯКА РІЗНИЦЯ У ХАРЧУВАННІ ЧОЛОВІКІВ І ЖІНОК

Є певний перелік продуктів, який необхідний для функціонування організму не залежно від статі. Однак варто враховувати, що ризики, під які потрапляють жінки і чоловіки протягом життя, відрізняються. Саме тому в раціон харчування потрібно включати додаткові продукти.

Для жінок характерні дефіцит кальцію, білка, заліза. Чоловікам же загрожують ожиріння, атеросклероз. Враховуючи ці фактори,  а також генотип людини, варто формувати окремий раціон харчування.

ЩО НЕ МОЖНА ЇСТИ ЖІНКАМ

Жінкам естрогенного типу (жіночна фігура, часто пишні форми) не варто зловживати бобовими, соєю. З раціону виключити вживання м’яса бройлерів.

ЩО НЕ МОЖНА ЇСТИ ЧОЛОВІКАМ

Щоб запобігти виникненню атеросклерозу, чоловікам варто уникати жирного м’яса.

Для репродуктивної функції чоловікам і жінкам потрібно вживати продукти, що містять вітамін Е, вітамін D.

Однак жінкам варто додавати у свій раціон більше броколі, зелені, молочних продуктів, круп, продуктів та субпродуктів тваринного походження.

Якщо ж ви хочете відмовитися від м'ясних і молочних продуктів, читайте, що таке веганство та яка різниця між вегетаріанцями і веганами

Новини по темі