Дмитро Кулеба у "Сніданку з 1+1" розповів про поставки F-16 та прокоментував спекуляції щодо "обміну територій задля вступу в НАТО"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дмитро Кулеба про поставки літаків F-16 та вступ до НАТО — Сніданок з 1+1

Міністр закордонних справ України запевнив, що ніяких поступок в обмін на вступ до НАТО бути не може!

Поділитися:

Поступитися частиною територій рф, щоб вступити в НАТО — таке припущення раніше допустив керівник апарату генсеку альянсу Стіан Єнссен. Українська сторона твердо відповіла, що будь-яка "торгівля територіями" є неможливою. Чи часто українські дипломати отримують схожі "пропозиції"? Яка ситуація з майбутнім самітом G20? У чому полягає нова безпекова декларація з G7? На ці та інші питання у "Сніданку з 1+1" відповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми стоїмо і дивимося в очі своєму ворогу", — Ольга Харлан про скандал на Чемпіонаті світу з фехтування та участь росіян у міжнародних змаганнях

Чому з'явилися розмови про "поступки територій" України

Міністр зазначає, що автор висловлювання про "поступки" не є головою НАТО, а позиція генсека чітка і корелюється з українською. Україна справді рухається до членства у НАТО, але про торгівлю територіями мови йти не може. Дмитро Кулеба пояснює, що такі висловлювання спричинені тим, що не всі хочуть сильної незалежної України. Хоча уряди інших країн не натякають на те, що треба здаватися, є самопроголошені експерти, які активно таке говорять. Водночас з кожним політичним та військовим досягненням України тенденція активності таких "голосів" зменшується.

"Чим більше ми перемагаємо, тим більше ми забиваємо ці "голоси" в кутки", — коментує міністр. 

Коли очікувати застосування винищувачів F-16 на фронті та як це вплине на хід війни

Нещодавно президент побував у Нідерландах та Данії, де представники цих країн запевнили, що нададуть Україні літаки. Перші поставки можуть відбутися до Нового року. В інтерв'ю "Сніданку з 1+1", яке Дмитро Кулеба давав незадовго до цієї новини, стало відомо, що наші військові вже активно тренуються для освоєння техніки, тому використання F-16 в Україні стане можливим після завершення цієї підготовки. 

"Крапку в цій війні росії проти України поставить український солдат, український піхотинець… Наша задача в тому, щоб у нього було все для досягнення цієї мети, щоб ми максимально спростили йому задачу, і ми над цим щодня працюємо", — зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому випуску "Мосейчук +" військовослужбовець ЗСУ Антон Дробович розповів, що побачив за час війни та що його вразило найбільше

Про саміт G20 в Індії, на який не запросили Україну і при цьому запросили росію

Росія, на жаль, є частиною "великої двадцятки", а також тісно співпрацює з Індією. Попри це, діалог з Індією є, і українські дипломати працюють над певним форматом взаємодії з G20, щоб позиція України була почута.

"Ніякі переговори щодо України без координації кожної позиції, кожного елементу з Україною наші партнери вести не будуть", — запевняє Дмитро Кулеба.

Про безпекову декларацію з G7

За підсумками саміту НАТО Україна підписала з G7 безпекову декларацію, яка підкреслює впроваджені раніше заходи. В першу чергу це допомога зброєю, санкції, надання фінансів, відбудова української території. Дмитро Кулеба розповідає, що головне завдання зараз — зробити виконання цих пунктів послідовною роботою. Необхідно забезпечити сталу позицію країн щодо підтримки України у разі зміни уряду в цих державах.

"Я хочу дуже чітко наголосити, що найкраща гарантія безпеки України — це членство в НАТО. Ніякої альтернативи цьому не існує", — наголошує міністр закордонних справ.

Про позицію Китаю, взаємини з країнами Африки та багато іншого дивіться у повному інтерв'ю Дмитра Кулеби у "Сніданку з 1+1".

Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі