Незвичайні «апокаліптичні» хмари над Києвом (сфотографували Осадча, Горбунов, Сенічкін, Мірошниченко та Каменських)

Дивні хмари над Києвом (сфотографували Осадча, Горбунов, Сенічкін, Мірошниченко та Каменських)
Pexels/Magda Ehlers

Вчора 28 червня, увечері на київському небі можна було спостерігати унікальну картину: великі хмари, які зовні нагадували чи то величезні гриби, чи то вибухи. Що це за хмари і чому вони з’являються??

Поділитися:

Насправді це – купчасто-дощова хмара, або як її ще називаюсь хмара-наковальня. Як пояснюють синоптики, такі природні явища трапляються нечасто, проте саме влітку. Хмара розвивається, потік вітру формує її, а вгору несе тепле повітря. Він доходить до так званої крижаної «атмосферної стелі», яка не дає далі розвиватися процесу. Таким чином хмара завмирає, утворюючи таку моторошну, проте водночас гарну форму гриба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Сумська після ночі у вагоні без кондиціонера: «Люди добрі, це пекло, це страшні тортури»

Хмара-наковальня: фото

Instagram-сторінки зірок рясніють фотографіями цих хмар. В кожного вони різні: великі, малі, білі та рожеві. Як українські артисти побачили ці незвичайні хмари дивіться далі.

Співачка Анастасія Каменських разом зі своїм чоловіком Потапом та подругою побачили хмару-наковальню трішки раніше за інших. Тому вона маленька та біла:

Каменських інстаграм

На фотографії ведучої шоу «Світське життя» Катерини Осадчої можна побачити цю хмару більш хаотичною, ніби по ній пройшовся пензлик:

Осадча інстаграм

Ведучий ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін сфотографував купчасто-дощову хмару в центрі Києва, прокоментувавши, що це виглядає апокаліптично:

Сенічкін інстаграм

Таке фото зробив й ведучий «Танців з зірками» Юрій Горбунов, написавши: «Неприємна хмара»:

Горбунов інстаграм

Завершуємо добірку фотографій хмари-наковальні зворушливою фотографією ведучого денного шоу «Твій день» Тімура Мірошниченка:

Мірошниченко інстаграм

Новини по темі