Хрумтяники: як приготувати деруни з капусти (рецепт від Руслана Сенічкіна)
Як приготувати смачні та поживні деруни з капусти, які називають хрумтяники? Рецептом поділився Руслан Сенічкін.
Хрумтяники – це деруни з капусти. Рецептом простої і поживної страви у «Сніданку з 1+1» поділився Руслан Сенічкін.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як готувати ідеальні соуси та комбінувати їх зі стравами (поради Євгена Клопотенка)
Інгредієнти
Для порції хрумтяників знадобиться:
- 70 г капусти;
- 2-3 кароплини;
- 0,5 цибулини;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 зубчик часника;
- 1 пучок зелені;
- сіль, перець, спеції за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної та корисної цвітної капусти з печерицями у вершках від Руслана Сенічкіна (відео)
Приготування хрумтяників
Отже, щоб приготувати хрумтяники, або деруни з капусти, необхідно:
►Натерти капусту на тертці. Саме натерти, а не нашинкувати, бо так вона дасть більше соку, і зайва волога прибереться ще до початку смаження.
►Додати у миску з натертою капустою борошна або ж трохи манної крупи.
►Натерти 2-3- картоплини з половинкою цибулини.
►Перемішати натерту картоплю з капустою, додати яйце, видавити у суміш зубчик часнику.
►Порізати і додати зелень, сіль, перець, спеції за смаком.
►Смажити хрумтяники на середньому вогні на гарно розігрітій пательні на оливковій олії з вершковим маслом.
Смачного! Дивіться також ікринки з капустинки: ще один рецепт від Руслана Сенічкіна:
ФОТО: pixabay.com/locrifa