Хрумтяники: як приготувати деруни з капусти (рецепт від Руслана Сенічкіна)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як приготувати смачні та поживні деруни з капусти, які називають хрумтяники? Рецептом поділився Руслан Сенічкін.

Поділитися:

Хрумтяники – це деруни з капусти. Рецептом простої і поживної страви у «Сніданку з 1+1» поділився Руслан Сенічкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як готувати ідеальні соуси та комбінувати їх зі стравами (поради Євгена Клопотенка)

Інгредієнти

Для порції хрумтяників знадобиться:

  • 70 г капусти;
  • 2-3 кароплини;
  • 0,5 цибулини;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 зубчик часника;
  • 1 пучок зелені;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної та корисної цвітної капусти з печерицями у вершках від Руслана Сенічкіна (відео)

Приготування хрумтяників

Отже, щоб приготувати хрумтяники, або деруни з капусти, необхідно:

►Натерти капусту на тертці. Саме натерти, а не нашинкувати, бо так вона дасть більше соку, і зайва волога прибереться ще до початку смаження.

►Додати у миску з натертою капустою борошна або ж трохи манної крупи.

►Натерти 2-3- картоплини з половинкою цибулини.

►Перемішати натерту картоплю з капустою, додати яйце, видавити у суміш зубчик часнику.

►Порізати і додати зелень, сіль, перець, спеції за смаком.

►Смажити хрумтяники на середньому вогні на гарно розігрітій пательні на оливковій олії з вершковим маслом.

Смачного! Дивіться також ікринки з капустинки: ще один рецепт від Руслана Сенічкіна:

ФОТО: pixabay.com/locrifa

Новини по темі