Історія волонтерської родини з Хмельницька на чолі з 96-річною бабусею у "Сніданок. Онлайн"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історія волонтерської родини з Хмельницька з 96-річною бабусею у Сніданок. Онлайн
Pixabay/Alexandra_Koch

96-річна волонтерка з Хмельницького пані Анна разом із чоловіком пройшла Другу світову війну та репресії.

Поділитися:

Сім'я Крученко з міста Хмельницького розповіли у "Сніданок. Онлайн", чим вони нині займаються. Родина з 2014 року допомагає військовим, кожна із жінок у сім’ї робить щось корисне:

«У нашій великій волонтерській родині приклад подають бабуся і дідусь, Іван і Анна», — каже їх онучка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий 1+1 Дмитро Комаров поділився історією допомоги жінці після вибуху в Києві: «Те, що відбувається, – це ніж по серцю кожного українця»

Також, допомагають їм їх чотири доньки та онучки:

«У нас у сім’ї ми все розподілили. Кожен займається своєю справою. Хтось займається їжею, хтось пече смаколики. Одна із дочок всі 8 років допомагає фронту, госпіталям, захисникам, які приїздять навіть у гості. Зараз передаємо на передову їжу».

Онука Анни формує списки військових, добровольців, тероборони, волонтерів, і що потрібно , збирає:

«Ми та мої Хмельницькі друзі за дві доби виготовили 1200 пар взуття, 500 комплектів термобілизни, 100 розгрузок, носки, балаклави, шапки. Робили люди, які цим ніколи не займались. Ми просто показали зразки і буквально за 48 годин це все виготовили і загрузили в автомобілі і все це поїхало на Київщину, на Запоріжжя, на Донеччину, на Луганську область».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після 19 днів підвалу та лише на 6-й день зеленого коридору сім’я змогла вибратися з окупованого Гостомеля: «Щоденники війни» у «Сніданку. Онлайн»

Як правильно допомагати, якщо є сили та бажання, волонтери радять:

«Найперше побажання: не бійтеся допомагати будь чим, але краще все ж таки зверніться до волонтерів, які вже є у вашому селі, районі, місті. Подзвоніть  їм: у них є списки потреб, які ви можете розділити із сусідами. Це може бути приготування їжі, плетіння сіток, робота з металом, можливо, необхідно щось пошити. Або приєднуйтесь до нас».

У родині постійно зупиняються біженці. Постійно в домі проживає 17 чоловік, і ще 5-7 зупиняється кожної ночі перед дорогою.

Новини по темі