У «Сніданку з 1+1» колишня кореспондентка ТСН Юлія Панкова розповіла свою історію втечі з окупованого Гостомеля

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
 У «Сніданку з 1+1» колишня кореспондентка ТСН Юлія Панкова розповіла свою історію втечі з окупованого Гостомеля

Історія втечі з окупованого Гостомеля телеведучої Юлії Панкової до сліз зворушила Людмилу Барбір.

Поділитися:

Улюблене шоу українських глядачів «Сніданок з 1+1» продовжує виходити щодня і у воєнні часи – на телеканалі ТЕТ та на YouTube. Тепер у ньому з’явилась нова рубрика – «Щоденник війни», у якій гості ефіру розповідають свої особисті історії виживання під час війни росії проти України.

Колишня кореспондентка ТСН та телеведуча «Ревізору» Юлія Панкова в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла, як провела 15 діб разом із батьками в окупованому Гостомелі. Ночувати доводилось у підвалі без світла, тепла, зв’язку, газу. Її вулиця була обстріляна з градів. А у її дім увірвались 9 кадирівців, відібрали мисливську зброю, телефони, після чого сім’я вирішила, аби залишитись живими, треба обов’язково вибиратися з міста.

«Це було найважче рішення, адже вийти на вулицю з підвалу було дуже страшно», — розповіла Юлія Панкова через відеозв’язок ведучим Людмилі Барбір, Олександру Попову та Ігорю Циганику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Вони могли в будь-який час нас розстріляти", — керівниця ТСН.ua розповідає, як вирвалася з Димера (окупований в перший день війни)

Зараз Юля у безпеці зі своїми рідними. Але зізнається, що і досі по ночах не може спати та лякається гучних звуків.

«Було дуже страшно. У нас не було можливості знайти воду, закінчилися ліки, не було світла і тепла, а мобільний зв’язок глушили. Поруч з нашим будинком було 5 сімей з маленькими дітьми. Одне немовля знаходилося на грані життя та смерті, тому що у нього не було суміші, аби поїсти. Над нами летали гради, вакуумні бомби, ракети», — згадує Панкова у «Сніданку з 1+1».

Панкова журналістка

Якось на терасі свого будинку Юлія побачила кадирівця – тоді у дівчини всередині все обомліло і вона зрозуміла, що будь якої миті окупанти можуть вбити її і родину. Юлія згадує, що у той день, коли вони все ж таки вирішили їхати, не було «зелених коридорів» з Гостомеля. Але попри страх сіли у машину і поїхали під білими прапорами:

«У той день я так молилася, як ніколи раніше не молилася. Нам просто пощастило, що ми проїхали цілі і неушкоджені три ворожі пости».

Також Юлія Панкова дала поради всім тим, хто опинився у такій самій страшній ситуації – намагайтесь спати, їсти, при зустрічі з окупантами поводьтесь обережно, не провокуйте їх на агресію. Віддайте їм все, що попросять. Робіть все, аби вижити. Бережіть себе.

Телеведуча Людмила Барбір після моторошної історії звернулася до Юлії:

«Юля, головне, що ви вижили. Складно буде далі – повністю відновитися і повернутися до мирного життя. Останнім часом ви багато робили гастро-турів по різних країнах. Кожному з нас треба подумати, що він зробить після того, як Україна переможе. Скажіть, про що ви мрієте? Чим займетесь, коли ми переможемо?»

Панкова 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Окупанти прикрилися нами, як живим щитом", - редакторка "Сніданку з 1+1" розповіла про події в Немішаєве (під Києвом)

«Сподіваюсь, що наш будинок ще стоїть. Після перемоги, коли ми повернемося додому, я накрию великий стіл на подвір’ї, позову сусідів, друзів, вас обов’язково позову. І будемо відновлювати країну – будувати, працювати заради нашого майбутнього», – відповіла Юлія Панкова.

Новини по темі