Набряки ніг і обличчя: причина та види, як боротися з ними в спеку (коментує експерт)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Набряки влітку: чому виникають, як боротися, чи є небезпечними?
Pexels/cottonbro

Набряки ніг та обличчя – це проблема, актуальна для багатьох у літню спеку. Як боротися з ними влітку? Розповідає експерт.

Поділитися:

Набряки ніг та обличчя переслідують багатьох у літню спеку. Чому виникають набряки, які бувають їхні види, як можна полегшити свій стан? Та, головне, коли слід звертатися за медичною консультацією? В ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла сімейна лікарка Анна Сєрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли спаде спека та як від неї рятуватися: коментують синоптики та лікар

Види та причини появи набряків

Набряки бувають гострі, хронічні та тимчасові (наприклад, у літню спеку, чи під час вагітності). Найбільше завжди набрякають ноги та обличчя, а також пальці рук. Набряк виникає тому, що рідина виходить в міжклітинний простір із клітини. Анна Сєрова говорить:

Влітку набряк – це компенсаторний механізм, який виникає через те, що судини розширюються. Такі тимчасові набряки не є небезпечними, проте вони можуть призводити до дискомфорту.

Небезпечні набряки, які є в людини постійно, незалежно від пори року, а також гострі набряки, які спричинюють больові відчуття. Вони можуть вказувати на небезпечні хвороби і потребують негайної консультації лікаря. Спочатку треба звернутися до сімейного лікаря, який вже визначить, огляду якого вузького спеціалісту потребує пацієнт.

набряки нігФото: Pexels/cottonbro

До причин набряків лікарка відносить:

  • спеку;
  • супутні хвороби;
  • прийом певних медичних препаратів;
  • вагітність та період перед менструацією.

Як боротися з набряками у спеку

Щоб уникнути набряків під час літньої спеки, дотримуйтеся таких порад:

набряки ніг

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Сніданку з 1+1» алерголог пояснила, як відрізнити алергію від застуди і чи буває при алергії температура

Більше про види і причини набряків, а також про те, як з ними боротися у літню спеку, дивіться у відео:

Новини по темі