Коли спаде спека та як від неї рятуватися: коментують синоптики та лікар

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Коли спаде спека? Коли в Україні стане прохолодніше? Поради лікаря: як рятуватися від спеки
pixabay.com/geralt

Коли спаде спека? Як правильно себе від неї захищати? Про це розповідають синоптики та лікар.

Поділитися:

Коли в Україні спаде спека? Це питання турбує багатьох, адже липень 2021 року став аномально спекотним. Про те, коли чекати на зниження температури та що наразі робити, щоб захистити свій організм від перегріву, розбиралися у шоу «Сніданок з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як допомогти домашнім тваринам пережити спеку: ознаки перегріву та поради кінолога і ветеринара

Сьогодні в Україні черговий спекотний день. Стовпчики термометрів у Києві, за прогнозами, піднімуться до +33°С. Максимальна температура 14 липня фіксувалася у 1951 році – тоді повітря прогрілося до +33°С. Мінімальна – у 1911 році: стовпчики термометрів показували +8°С.

Друга половина цього тижня, за прогнозами синоптиків, буде найспекотнішою за літо-2021. 15-18 липня очікуються температурні рекорди – до +35-39°С. Все це через антициклон, який накрив більшу частину України. Незначне зниження температури очікується після вихідних, а загалом спека докучатиме українцям ще близько тижня.

коли спаде спека?Фото: pixabay.com/geralt

Як захистити себе від перегріву? Розповідає сімейний лікар Антон Асонов:

  • Слід уникати перебування на вулиці під прямими сонячними променями вдень.
  • Обов’язково треба носити головні убори та світлі речі з натуральних тканин.
  • Варто частіше приймати душ.
  • Необхідно дотримуватися водного режиму: пити багато негазованої води, температура якої має бути +25-30°. Така рідина найкраще втамовує спрагу та відновлює водний баланс. А ось про солодкі напої краще забути, а вживання кави – мінімізувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алергія на амброзію: що робити, як попередити та лікувати? Алерговакцинація та календар цвітіння рослин (розповідає лікар-алерголог)

Більше про те, коли очікувати прохолодних днів в Україні та як захиститися від спеки, дивіться у випуску «Сніданку з 1+1» за 14 липня 2021 року.

Новини по темі