Обороняв Ірпінь та готував на польовій кухні: історія військового, який раніше був музикантом та грав у симфонічному оркестрі ("Щоденники війни")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Обороняв Ірпінь та готував на польовій кухні: історія військового, який раніше був музикантом та грав у симфонічному оркестрі ("Щоденники війни")

Історія військового-музиканта з позивним "Маестро".

Поділитися:

У "Сніданку з 1+1" розповіли історію військового Валерія Мірошниченка, який обороняв Ірпінь. У мирному житті Валерій був музикантом, який 18 років грав у державному естрадному симфонічному оркестрі України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З одного пекла в інше: історія мешканки Гостомеля, яка разом з 93-річною мамою евакуювалася у Мотижин, де їх теж застала війна

Пост Валерія був у гарячій точці, біля торгового центру "Жираф". 

Тут у нас багато людей загинули. І побратими тут, і волонтери. Неподалік могила молодого хлопця Жені. Його розірвало. 3 дні бігала мати та шукала його, і ніхто не міг їй сказати те, що сталося. — розповів військовий.

У 2015 музикант пішов воювати в АТО та отримав позивний "Маестро". У лютому 2022 року Валерій був вдома, в Ірпені, та в перший же день почав боронити місто. Вони разом із побратимами тримали міст. Іноді він також допомагав готувати на польовій кухні: за розповіддю, вони намагалися зробити так, аби кожні 2 дні військові, волонтери та цивільні могли поїсти суп або борщ.

Пішов набирати у колодці воду, дивлюсь на балкони будинку і при мені відбувається вибух: балкон зносить. Працювали два міномети. Поки я добіг до підвалу, за мною відбулося ще 8 таких вибухів. — розповів Валерій.

Понеділок 14 березня, за словами Валерія, — один з "найяскравіших" днів:

Тоді на нашу точку було 286 "приходів" було. О 6 я заступив, а о 6:10 нас почали "крити". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народжена під обстрілами: Ганна Тимченко розповіла про домашні пологи в окупованій Бучі («Щоденники війни»)

Вже після звільнення Ірпеня Валерій повернувся до міста, але цього разу зі своїм інструментом, валторною. Він не тримав її в руках 2,5 місяці. Щоб підняти дух місцевих він вирішив їм зіграти "Ой у лузі червона калина". "Маестро" зізнається: після перерви грати було непросто.

Мене питали музиканти, чи не хочу я зараз повернутися до оркестру. Але я твердо вирішив, що поки я свій чоловічий обов'язок не виконаю, до музики не повернусь. — пояснює військовий.

Дивіться сюжет: 

Новини по темі