Здорова альтернатива фастфуду: Людмила Барбір поділилась рецептом овочевих нагетсів для дітей

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Рецепт нагетсів для дітей від Людмили Барбір - без смаження у фритюрі і зайвого жиру
Freepik
Поділитися:

Без смаження у фритюрі, без зайвого жиру – лише корисні інгредієнти, що підтримують здоровий розвиток дитини. Такі нагетси не тільки смачні, а й багаті вітамінами, що необхідні для зміцнення імунітету.

Батьки часто хитрують, щоб непомітно додати дітям корисні продукти. Наприклад, деякі перетирають смажену чи варену цибулю і додають її до каші, щоб дитина не помічала її в страві. Те ж саме можна зробити і з броколі або іншими продуктами.

Людмила Барбір у Сніданку з 1+1 приготувала цю просту страву. що так подобається дітям. З овочами і без запікання нагетси перетворюються з фастфуду на досить здоровий перекус, що не нашкодить, а навпаки збагатить раціон корисними вітамінами. Дієтологиня Олена Зінченко зазначає, що броколі - це універсальний овоч, який підходить навіть немовлятам. Він багатий на кальцій, омега-3, альфалінолову кислоту, залізо, фосфор та вітамін B9, що запобігає анемії.

Інгредієнти:

  • Куряче філе –  1 шт.
  • Броколі – 3-4 суцвіття
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 150 г
  • Кукурудзяні пластівці (несолодкі) – 150 г
  • Олія – для смаження
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Куряче філе та відварену броколі подрібнюємо в блендері до стану фаршу. Додаємо сіль та перець за смаком.
  2. З отриманого фаршу формуємо невеликі кульки або інші фігурки за бажанням дитини.
  3. Кожну кульку обвалюємо спочатку в борошні, потім в збитому яйці, а потім в подрібнених кукурудзяних пластівцях.
  4. Викладаємо нагетси на деко, застелене пергаментом та змащене олією. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З медом і корицею: рецепт дитячого печива від Валентини Хамайко

Новини по темі
Всі новини