Що буде з цінами на фрукти та овочі через спеку: розібралися у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи подорожчають фрукти та овочі через спеку — пояснили у "Сніданку з 1+1"
Freepik

Експерти пояснили, чи зростуть ціни на овочі та фрукти через спеку.

Поділитися:

Європа на початку серпня постраждала від аномальної спеки, а в таких країнах, як Туреччина, Греція, Іспанія зачастили лісові пожежі. Ці країни — головні імпортери фруктів та овочів до України. Чи вплинули такі погодні умови на український ринок? Розбиралися у "Сніданку з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи повториться минулорічний досвід блекаутів (розповів експерт з енергетики)

"Я вас готовий заспокоїти: зараз вони ніяк не вплинуть на фруктовий ринок попиту чи пропозиції. В Україні зараз першу скрипку грає локальний продукт”, — запевняє перший заступник директора ринку В’ячеслав Забєлін.

Попри те, що більша частина південної України, яка раніше була основним джерелом овочів та фруктів, досі під окупацією, українські фермери роблять усе, аби забезпечити ринок. Так, наприклад, минулого року цибуля мала захмарні ціни, а зараз її почали вирощувати в інших регіонах, тому немає її дефіциту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни у виплатах для ВПО, тарифи на світло та газ: що чекає українців з 1 серпня

Нині спостерігається хороший врожай персиків, кавунів, винограду. Крім того, є іморт, тому здорожчання найближчим експерти не прогнозують.

Новини по темі